Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Družinski dopust z mamo

Citiraj
Moja 75 letna mama, ki je sicer še precej vitalna, je izrazila željo, da ta dopust v avgustu preživi z našo družino. Z mamo se dobro razumem, ne bi jo pa rada gledala 14 dni na morju, ker hoče biti vedno v središču pozornosti, nenehno govori in se vtika v vse stvari. Čez leto to razmeroma dobro prenašam in nadziram. Na dopustu pa bi se vendarle rada sprostila in se posvetila svoji družini. Predsem mi gre pa vse skupaj na živce, ker so mi prestavili datum operacije in nimam moči, da bi se še na dopustu ukvarjala z mamo. Rada bi mir! Kako naj to mami obzirno povem?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Jela, kaj če bi ji čisto odkrito povedala, da bi to pot rada preživela dopust z možem in otroki. Morda se zgovoriš na operacijo in da je otroke zelo strah zate, zato moraš čimveč časa preživeti z njimi; nekaj časa pa tudi s sabo, ker se moraš psihično pripravit na poseg. Razumi pa, da je mamo tudi strah zate, zato bi ji predlagala (oz. obljubila), da si bosta po dopustu vzeli en dan samo zase in pojdita sami na kakšen izlet; ali pa dan preživita na vrtu, v parku, gresta skupaj na kosilo itd. Po mojem bo razumela. Pa drži se na operaciji.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jela, kaj pa kompromis? Da gre mama z vami en teden, drug teden pa ste sami? ALi pa da mami obljubiš, da jo pelješ za podaljšan vikend v toplice, ko se vrnete z morja? Če je to zaradi tvojega dopusta seveda možno?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz bi se odločila za takšno varianto, kot je predlagala Cvetka, dopust si privoščiš z ožjo družino, potem pa se posvetiš mami in si zanjo vzamete več časa kakšen podaljšan vikend. Če pa si pripravljena, se bi vam lahko morda pridružila le zadnjih nekaj dni.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Drage punce, tokrat samo na kratko- hvala boogu, dopust je minil! Nisem imela poguma, da jo pustim doma in mi je zal...
Na vrh Sledi ZS Objavi