Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Je to že varanje?

Citiraj
Tole me že dalj časa muči pa nisem odkrila odgovora. Kdaj je varanje varanje? Je varanje že, če se z nekom spogleduješ? Namreč z mojim tipom sva zadnjič udarila eno zelo gorečo temo in sva se seveda zelo skregala, ker imava malo različne poglede na to. Jaz mislim, da je flirtanje ni varanje, on pa je na vsak način prepričan, da je to že varanje. Kaj pa vi mislite?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
spogledovanje po mojem mnenju še ni varanje, gledanje je dovoljeno... tudi tisto, kar se dogaja v mislih ni. lahko celo spodbudi vezo in vnese malce žara.
se pa strinjam, da marsikateri tip težko prenaša, če ima ob sebi spogledljivko, ki to pogosto počne, tudi v njegovi navzočnosti.
se je pa vsaka zveza začela z eye-contactom - vse je odvisno od naslednjega koraka, ki ga naredimo ali ne
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz mislim da to ni varanje. to se dogaja skoraj vsem parom in nič hudega ni, če včasih nekoga malo lepše pogledaš in on tebe. Včasih rabiš malce pozornosti tudi drugega ali druge, pa ne da tega doma ne bi dobil. Preprosto paše, da ti da še nekdo drug vedeti, da si privlačen in zaželjen.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mislim, da je veliko odvisno od energije, ki se ob spogledovanju razvija. če gre za nekaj nedolžnih pogledov in nasmehov, to po mojem ni varanje, ampak božanje svojega ega. Če pa se prav čuti "jebo u luft", če se odvija še kak hud body language, namigovanje na kaj več ... potem pa je to seveda druga reč.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, Cvetka, točno to. Samo, kako prepričat partnerja, da ni nobene napačne energije pri tem? To je po moje težje ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Po moje je najbolj pomembno zaupanje in kvaliteten odnos med partnerjema. In če to deluje, razna flirtanja-spogledovanja niso problematična. Kvečjemu, kot je že Ruben napisal, lahko spodbudi partnerja, da se malce bolj potrudi, ker se pogosto zgodi (sploh v dolgotrajnih zvezah), da pride do "zaspanosti" v odnosu....
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
[quote"Martina Brin je napisal/a:
Po moje je najbolj pomembno zaupanje in kvaliteten odnos med partnerjema. In če to deluje, razna flirtanja-spogledovanja niso problematična. Kvečjemu, kot je že Ruben napisal, lahko spodbudi partnerja, da se malce bolj potrudi, ker se pogosto zgodi (sploh v dolgotrajnih zvezah), da pride do "zaspanosti" v odnosu....


Se čisto strinjam - najpomembnejse je zaupanje. Morda je imel tvoj parnet kaksno slabo izkusnjo iz prejsnjih zvez, iz druzine ... Eden drugemu si morata zaupati ... Morda se morata se vec pogovarjati ... Mogoce pa je pametno, da poisceta pomoc kaksnega terapevta ... To ni noben bav bav ...

Lahko pa tudi vidva pozivita svoj odnos tako, da se gresta igrico flirtanja vidva ... Gresta nekam ven, pa kakor, da se ne poznata ... Pa tako pozivita odnos, mogoce tudi tako odkrijeta kaksno stvar, ki vaju muci, poglobita intimo ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Moje mnenje je nepomembno, ker si vsak sam ustvari svoj prav in narobe,
lahko ti povem edinole dejstvo, da spogledovanje vsekakor spada pod varanje, ker podzavestno to predstavlja potrditev neke tvoje želje, ki jo moraš vsekakor, če si z nekom, poiskati pri njem, zato tudi si z nekom.

Verjetno ima tudi tvoj fant kakšne male stvari, ki te motijo... in tako naprej, ali jih sprejmeš, ali pa jih želiš zavreči in prepisati s svojimi.

Če ti to iskanje pri drugih predstavlja neko normalnost, potem vsekakor, brez prepira to razložiš partnerju, ki če je zate primeren to zastopi, če ne to pomeni da ti in on nista primerna za partnerstvo, saj si drug drugemu vsiljujeta neke nesprejemljive ideale.

Podobno kot pri spolnih odnosih, nekateri imajo partnerja in je med njima pojem ljubezni in partnerstva razumljiv v popolni meri, in zato tudi razumeta da je spolni odnos le nek užitek in jima je to logično in zato tudi dopustita drug drugemu da vsak išče svojo izpopolnitev svojih želja, drug pa je ob njem da ga pri tem podpira, saj ve da je to le užitek, ljubezen pa naj bi bila vsekakor več kot le to...

Problem, na katerega se je potrebno osredotočiti so vsekakor želje in to da je zate nekaj ok, sprejemljivo, za nekoga pa to nikoli ne bo, posledično torej sprejemanje tega kar je, do mere ko nekomu vsiljuješ svoje ideale.

Varanje se lahko posledično prične, kjer to določiš, oz. lahko določiš da sploh ne obstaja... izbira je tvoja
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Varanje...kakor za koga. Odvisno kakšno zvezo imaš. Če je fant zelo ljubosumen, ga zna zmotiti vsak tvoj gib. Vse je v bistvu odvisno od odnosa. Ljubosumnost je "zdrava", če je vse v neki meji. Če pa gre čez mejo in te začne "dušiti" s svojimi pripombami, je lahko zelo zadušljivo za tebe.
Pogovori se z njim, če se imata rada se nimata česa bati, pa če tudi ti ali on pogleda kdaj koga...
Radi se mejte **
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sem opazila, da bo na to temo tudi predavanje
http://www.viva.si/Akcije/7042/Viva-skupaj-z-društvom-Anima-vabi-na-predavanje-o-nezvestobi
Lana, mogoče greš pa pogledat (s kakšno prijateljico ali še bolje kar s tipom).
Jaz bi šla, če bom prepričala svojega ... :-))
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ljudje so različni. Nekateri so srečni v monogamiji nekateri pa kot "swingerji". Če grem v skrajnost.

Imeti nekoga rad mogoče ni dovolj, treba ga/jo je razumeti in spoštovati. Kako bom partnerko podpiral če je ne razumem. Verjetno je ne bom podpiral tako dobro, kot bi jo, če jo bom razumel. Sicer mislim da lahko počnem vse, za kar mi je prav da punca počne meni, oziroma drugim. Če me moti da se spogleduje z drugim, potem se tudi jaz ne morem. Pošteno.

Drugače pa mislim da, če potrebujem flirtanje zunaj veze, verjetno v vezi nekaj škriplje. Če rabim potrditev tudi potrditev od drugih je mogoče to pomanjkanje lastne samozavesti. In je potreben pogovor. Če pa me je pogovor/vprašanje strah začeti je pa to verjetno znak da mi pogovor/odgovor ne bo všeč. Zato se nekateri raje sploh izogibajo pravim pogovorom in so le tako "najbolj" srečni :)
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Anubis dne nedelja, 29. januar 2012 ob 18:17