Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Finance in odnos med nama

Citiraj
Pozdravljeni,
prav na viva.si, na povezavi http://www.viva.si/Strokovnjaki-odgovarjajo/5613/Finance-in-odnos-med-nama so odprli zelo zanimivo temo in sicer ureditev financ v odnosu. Zanima me kakšne so vaše izkušnje na tem področju? Položita oba ves zaslužek na skupen račun in se od tega budgeta plačuje vse položnice ali plačujete položnice vsak pol in potem ostanek ostane vsakemu na lastnem računu za lastno uporabo? Kaj pa če en partner zasluži veliko več, ima potem on boljši avto vi pa se vozite s 'fičkom'?
Zelo me zanimajo vaše izkušnje in priporočila.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri nama je tako, da imava razdeljene stroške - glede na najine zmožnosti. Na denar gledava kot na skupen - nikoli nimava za to, ker ima ven večji dohodek, težav. Vsako odločitev večjega nakupa predebatirava skupaj. Oba tudi veva, koliko potrebujeva za živeti in koliko nama še ostane. Zatakne se nama edino pri denarju, ki bi ga porabila vsak zase ... Drugače pa imava na primer en skupen avto, za katerega oba odplačujeva. Eden več, eden malo manj, ampak na primer zato drugi nosi večje stroške za stanovanje ... Imava en tak sistem, ki se ga drživa vsak mesec. In zaenkrat nam gre ok.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri nama eden plačuje stroške za stanovanje, drugi pa nakupuje hrano in vse kar je potrebno. Za potovanja plača vsak nekaj, največkrat eden vplačilo dopusta, drugi pa stroške na dopustu. Vsak plačuje za svoj avto. Oblačila in podobno kupujeva v glavnem vsak zase, seveda kupiva tudi drug drugemu marsikaj, ne samo za rd in obletnice.... Finance imava ločene, si pa pomagava, če je potrebno. Včasih so rekli - čisti računi, dobri prijatelji. tudi v partnerski zvezi to drži, drugače lahko hitro pride do kakšnega kratkega stika.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
S partnerjem imava ves denar skupen. Ob začetku meseca si poveva, koliko je kdo zaslužil, dogovoriva se, koliko bova dala na varčevanje, z ostalim denarjem pregledava, kaj vse morava v tekočem mesecu kupiti, investirati, zamenjati ..., potem pa greva v trgovino, tankava, gremo na izlete ... Vse s skupnim denarjem. Če na računu enega od naju zmanjka, drugi vskoči in obratno. Nobeden od naju nima ločenega računa in financ in tudi nihče drugemu ne očita "nepotrebnih" nakupov. tako nama kar lepo funkcionira že 15 let.
Na vrh Sledi ZS Objavi