Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ljubezen brez romantike?

Citiraj
Na strani
http://www.viva.si/Psihologija-in-odnosi/2970/Kaj-si-želijo-ženske
sem naletel na več zanimivih trditev, še posebej sem razmišljal o tejle : "ženske so prepričane, da je njihova vrednost skladna s pozornostjo, ki jim jo namenja moški." Mogoče se motim ampak ugotavljam da je večina takšnih. Vsaj takšne jaz srečujem :) Rad bi "problem" malo razširil. Namreč...

Ljudje mi pravijo da ne naredim zares dovolj da bi našel takšno ki jo iščem. In o tem da se je potrebno za žensko potruditi, nekaj narediti. Da se iz tega tudi lahko rodi ljubezen čeprav je mogoče na začetku ni. Sej to vse lepo in prav, VENDAR... Iščem žensko ki me bo imela rada brez tega. Potem bom verjel da me ima rada takšnega kot sem, ne pa zaradi tega kar sem za njo storil, naredil, žrtvoval ali celo kupil. Kar NE pomeni da vse to ne bom počel, da bi čutila ljubezen ki ji jo želim dati. Naredil bi marsikaj da se bi počutila ljubljeno. Vendar kako naj potem vem ali jo ne bom "prepričal" z dejanji namesto s tem kar je res pomembno zame, to je, s tem kar sem. Potem bom čutim da sem ljubljen, takšen kot sem. Da jo prepriča moje srce in duša. Kakšna prepričanja gojim do tega in onega, kakšen karakter sem... To je zame po moje zares pomembno. Še posebej če se bova "prenašala" leta in leta in leta... Mogoče živim v napačnem času in prostoru, vendar vse to "nekaj narediti" me vse preveč spominja na prepričevanje v nekaj kar v osnovi sploh nebi bilo. Sej pa ljubezen je ali pa ni. Saj JO ne želim prepričati v to da sem vreden njene ljubezni. Ji to dokazati. Ne. Še posebej pa ne NJEJ, za katero želim da me ima rada takšnega kot sem. Mogoče bi lahko rekel da še nisem dovolj osamljen. Vsaj ne še :)

Da ne bom razmišljal samo v eni smeri, bom predstavil še drugo. Namreč, ne pričakujem da bo punca kaj posebnega storila zame. Tudi jaz jo bom imel rad takšno kot bo, če bo prava, ČE MI BO DOVOLILA. če se bova ujela. Kar dosti če-jev :) Vendar, če mi bo pa še kdaj pokazala ljubezen, tako ali drugače, bo pa samo bolje za naju, do se razvijava med tem ko se "pomikava" eden proti drugemu in se odnos vse bolj poglablja. Če ne res pride do tistega na kar sem prej opozoril. Da se bi "prenašala". Tega seveda nočem. No, takšne še nisem našel, vendar takšno iščem in zaenkrat še vztrajam.

Ali se to sliši kot ljubezen brez romantike?
Mogoče se vse to sliši kot da imam petnajst pomladi, vendar jih je več. Res!

Prosim za komentar. Hvala
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljen, kolikor sem razbrala si želiš to kar večina nas: biti ljubljen in sprejet takšen kot si in obratno. Pravijo, da je ljubezen brez romantike prava ljubezen, če z romantiko misliš zaljubljenost. In vedno so Če-ji, vsaj na začetku; odnos s partnerjem se gradi in poglablja čez celo zvezo, leta.. oz. kot praviš »bo pa samo bolje za naju, do se razvijava med tem ko se "pomikava" eden proti drugemu in se odnos vse bolj poglablja« In v premikanju drug proti drugemu, se ti lahko zgodi, da boš na trenutke tako jezen na partnerko, da bi jo »utopil v žlici vode«, toda tudi to spada k Ljubezni. Torej pogumno, nič ne pride samo po sebi, tudi Ljubezen ne.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Anubis, zanimivo temo si odprl. Na nek način se celo strinjam s tvojim gledanjem na vezo, kljub temu, da praviš, da več kot toliko nisi pripravljen narediti za vezo. Po mojem mnenju samo še nisi srečal prave punce, zaenkrat. Kajti enkrat, ko srečaš pravo osebo, ti ni nič težko narediti zanjo/zanj. Vse pride naravno. Z veseljem jo pokličeš, ne zato, ker bi je moral, ampak zato ker bi rad slišal njen glas, slišal njeno mnenje. Z veseljem se z njo srečaš, ker jo že ful pogrešaš in ne zato, ker ona teži, da se že dolgo nista videla... In vse kar 'narediš' zanjo, ne jemlješ kot nekaj kar moraš 'delati' za vezo, ampak vse pride naravno. Moje mnenje namreč je: ko je veza prava, večina stvari teče gladko, brez večjih trenj, kreganj... Po mojem mnenju, samo še nisi srečal takšne punce, ki bi ti ustrezala na ta način. In nič hudega, še boš. Pomembno pri tem je samo to, da se ne sprijazneš z neko vezo v kateri se zelo matraš, samo zato, da ne bi bil več sam. To po mojem bi bila največja napaka.
Pa še eno: enkrat ko si v vezi, ni potrebno vsako nesoglasje jemati kot znak, da pa ta oseba ni prava zate, vsak spodrsljaj kot katastrofo... greš počasi naprej in spoznavaš osebo takšna kot je. Nepopolno, vendar tisto, ki jo imaš rad.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ko boš nehal iskati ....te bo našla.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Anin, ne vem če to res gre tako, sem bil samski 8 let. Brez da bi sploh objel kakšno. Niti to. In sem še vedno samski. Tako da res dvomim da to gre tako =( sorry
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja Anubis, sicer si najbrz ze s tvojim nickom hotel povedati v cem naj bi bil stos pri tebi, ...., pa vendar: kako si pa sel cez lajf teh 8 let in se sedaj? 8 let je dolga doba brez objema..., smrc:(
Kaj si se zavestno odlocil za celibat....
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Veš kaj, nehaj filozofirati in si že vnaprej postavljati probleme. Poglej malce okrog sebe - v svet, v življenje, v ženske. PREPUSTI SE!!!! Ljubezni ne boš,morda, našel takoj, TE PA ČAKA....!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pokraculja, Anubis zato ker predstavlja nekaj česar se ljudje izogibajo, ponavadi bojijo. Včasih imam občutek da se mene, ampak mislim da se me nebi bilo potrebno bati. Mogoče si ciljala kam drugam. Sam pa mislim da je to kar predstavlja Anubis del življenja tako kot rojstvo. Ne mislim nič slabega.
Nisem se odločil za celibat, nekaj časa na začetku sem preboleval neuslišano ljubezen in razočaranje. Potem pa sem se na sploh bolj s sabo ukvarjal kot s svetom še nekaj časa. Na sploh, ne več tako s tem "what women wont" :) Zaprl sem se vase. Zares, leta hitro minejo. Zdaj pa sem pa mogoče spet pripravljen da "pogledam okrog sebe" :) Imam občutek da me prijatelji zares ne razumejo in sem poskusil še tukaj, če ima mogoče kodo kakšno misel zame. Priznam tudi da imam probleme z samozavestjo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala, Tara. Vendar jaz enostavno nisem takšen da bi se kar prepustil. Verjamem pa da se tako reši marsikateri problem :)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Anubis, meni se pa zdi, da si malo izbirčen.... Iščeš popolnost, te pa ne boš našel. Vedno boš moral skleniti kakšen kompromis.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Malo sem res izbirčen, ampak mislim da to ni preveč. Nebi rekel da imam nemogočih zahtev. Mogoče bi se pa s starejšo bolj ujel. Ugotavljam da se da bolje pogovarjati z kakšno bolj "realno". Ne vem kje me čaka :)
Na vrh Sledi ZS Objavi