Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Po ločitvi

Citiraj
Po ločitvi se učim živeti sama. Moram priznati, da imam kar velike težave, saj sem bila na nek način odvisna v vseh stvareh od moža. Predvsem me pestijo nedeljske in praznične depresije, ko sem sama v stanovanju. Šepa mi tudi družabno življenje, saj sva imela z možem skupne prijatelje, v njihovi družbi pa se več ne znajdem dobro. Ali obstajajo kakšne oblike druženja za samske? Kako naj se naučim bolj uživati v svojem novem stanu?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Renata,saj ste močna oseba. UŽIVAJTE,KER STE SAMA!!! Dokaz? Hja,nikogar ni,ki bi vam težil,nikomur ne rabite dajat "poročil" o tem,kaj ste,kaj niste..UŽIVAJTE SAMA. Skuhajte si kavico na to deževno jutro....jaz si jo bom..pa sem sama,ja...Živela sem z fantom,ampak nisem vzdržala PRITISKA njegovih staršev,in njega,v tisti mali vasi...Kjer služb pač ni..A so me vseeno zmerjali,da ne delam,da me njihov sin preživlja..In kaj sem storila?Ker imam prevelik ponos,sem se spakirala in odšla nazaj v Lj,v podnajem.Sicer pa sem stara 32 let.Sama živim že 13 let,starši so dom zapravili,MI NIČ NISO POMAGALI,kakor,da jih nimam....Potem pa še to doživim;da z tem tipom enostavno NI ŠLO.ŽAL.Hudo mi je.Ampak ŽIVIM.Dan za dnem.
M.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hej, Renata. To je idealen čas, da ugotoviš, kdo si in kaj si. In da začneš uživat sama. Biti sam pa ne pomeni biti osamljen! Vsak mora znat bit sam s sabo. Kdo te pa bo prenašal, če se ne boš zmogla sama?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Res je,ta zadnji stavek,ja...Razumljivo je sicer,da smo ljudje od nekdaj socialna bitja..ampak...potrebno je imeti sebe samega rad.Kako?Tako,da skrbiš za svojo dušo in počneš tisto,kar te dela srečnega...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vprašati se moramo, če je res tako slabo biti sam. Vstaneš ko želiš, spat greš ko želiš, greš s prijateljicami na kavo ali dopust kamorkoli in kadarkoli želiš, nikomur ni potrebno kuhati, likati, za nikomer pospravljati..., ko pa potrebuješ kakšno moško pomoč, pa pokličeš mojstra na dom. Menim namreč, da se punce zelo hitro, še prehitro navadimo na to, da kakšne stvari za nas naredi moški, in potem, ko ga ni več v našem življenu, panika! Tega pa ne zmorem sama. Seveda zmoreš, poglej v čem je problem, pa vprašaš kako lahko prideš do rešitve, si pustiš svetovati ali pa pokličeš koga na dom. Pa je. In ko si pripravljena, pustiš, da novi fant stopi v tvoje življenje. Nice and easy, ko bo ta pravi.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Haha, nedeljske in praznične depresije minejo, če greš na sprehod na bolšjaka, na kavo v kavarno brat časopis, lahko si omisliš tudi kužka, ki te pelje vsak dan ven in ti vrača z neizmerljivo ljubeznijo. Mogoče pa tudi kakšen dopust v toplicah ne bi bil slab za spoznavanje novih in z bivšim možem nepovezanih prijateljev!
Saj v službi je tudi najbrž kakšna oseba, ki je lahko prijateljica.

Žal sem tudi sama doživljala marsikaj od tega, pa "kar te ne ubije, te jača", pravijo in drži. Mislim, da moraš samo odpreti srce novim prijateljstvom, najbrž si bila predolgo ujeta v ene in iste kroge in zdaj trganje od zarastlin boli. Vem, da ti bo bolje, ko se boš končno sprijaznila s tem, da si sama in našla čas za svoje lastne užitke in boljše prijatelje! Srečno :)
Na vrh Sledi ZS Objavi