Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Ena taka službena debata

Citiraj
Sem sicer še zelo mlada delavka in zato najbrž precej naivna, ampak vseeno me zanima, kaj si vi mislite in kako vi rešujete svoje težave. Sicer sem se o tem že pogovarjala z različnimi ljudmi, ampak mi da čisto vsak drugačno rešitev in sem še bolj izgubljena. Kaj bi vi storili, če bi se pri delu dokaj izkazali, delali s srcem in z dušo, več ur kot potrebno ... in na koncu to ni nič pomembno. Šef, ki je precej človeški, tako da se z njim da pogovarjati, je imel o meni načeloma dobro mnenje, rekel je, da delam dobro, da sem lahko uspešna, ampak seveda da se moram še kaj naučiti ... Kar je seveda logično. Problem je v tem, ker sva si v začetku leta nekako začrtala plan (no, približno), potem pa se je to spremenilo oz. spremenile so se moje delovne obveznosti, začel mi je dajati vedno manj obveznosti, manj zahtevne obveznosti ter delo vedno bolj prelagal na druge sodelavce. Vem, da se je potrebno prilagajati, ampak vse skupaj se mi zdi res ... no, tako, ne fer. Sploh če ti ne pove, zakaj, zato predvidevam, da ne dosegam več njegovih zahtev. Tako ali tako je šefu najpomembneje to, da pride do cilja, kdo pa sodeluje pri tem, je čisto vseeno. Vsak dan znova zaposlene večkrat postavi na črto in je pač potrebno teči do cilja - tisti, ki laufa najhitreje in tako da vmes ne podere preveč ovir, je v redu. Vsaj za tisto tekmo. Seveda bo vsaj en tak, ki bo koga malce spotaknil ali si sposodil tuje tekaške čevlje, ampak to vse pride zraven. No, v glavnem - kaj bi vi naredili? V bistvu je problem predvsem to, ker mi je za to vse padlo pri delu ... Nekako bi raje šla za snažilko kot pa da vegetiram na delovnem mestu. Saj vem, da boste rekli, da je najlažja pot, da zamenjam službo (torej neprava) in da naj se s šefom lepo pogovorim. Ampak se ne morem, ker me, po nekaj pogovorih na to temo, se mi zdi, ni dobro razumel ... tako da me ne bi tudi tokrat.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Praviš, da se s šefom dobro razumeta. če je tako, odpri karte, prosi ga za pogovor na štiri oči in mu prijazno povej, da si opazila, da ti daje vedno manj zahtevna dela v vedno manjšem obsegu in bi ga prosila, če ti pove, ali morda s tabo in tvojim delom ni več zadovoljen ali je morda v ozadju kaj drugega.

Si me pa presenetila z vprašanjem. Pričakovala sem, da boš rekla, da te zasipava z delom.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz bi se s šefom pogovorila, sploh ker je odprt. Nikar v sebi ne premlevaj, kaj bi bil lahko vzrok. Tako človek postaja samo še bolj slabe volje in nezadovoljen in to tudi odraža navzven. Kar razčistita, lepo, civilizirano.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Rešitev je, seveda, razgovor s šefom. Ne procesiraj preveč, spiši si vse stvari,ki jih opažaš v zadnjem času, se najavi pri šefu in lepo po vrsti nanizaj stvari. Bodi konkretna in zahtevaj, da ti odgovori na vsako vprašanje. Ne kritiziraj njegovega načina vodenja in ne omenjaj sodelavcev,ki si lomijo noge; bistvena si ti in tvoje delo, predvsem pa "čisti" odnosi med vama s šefom. Pa kar pogumno in čimprej!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Joj, kako hitro ste odgovorile. Hvala za vaše odgovore. Saj običajno je tako, da je rešitev na dlani, ampak ni nujno, da je to lahko izvesti, še posebej, če to vključuje avtoriteto in oralno izražanje, v čemer pa ni vsak dober.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lepo pozdravljena Daj ga no srat. Vem, da zna biti služba, v kateri preživimo veliko svojega življenja, in odnosi s sodelavci ter nadrejenimi zelo naporni. Tudi meni je bilo na začetku moje službene poti težko, kaj šele vam mladim danes, ko ste postavljeni še v veliko težje situacije. Seveda je v tvojem primeru resnično najboljše, da se s svojim šefom poskušaš pogovoriti tako, da se približaš njemu - da te bo skušal razumeti. Predvsem pa naj te ne bo strah, saj ti je že sedaj dovolj hudo in ne trpi še naprej po nepotrebnem - le kaj imaš s tem izgubiti?
Če je resnično ljudski šef, tudi tvojih pomanjkljivosti ali osebnih težav ne bo izkoristil tebi v škodo. Na vsak način pa njegovo vodenje ne smeš kritizirati, temveč lahko le predlagaš tisto, kar misliš, da bo izboljšalo vajin odnos.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vidim, da smo vse bolj ali manj podobnih mnenj, dej ga no srat. Praviš pa, da se oralno bolj slabo znajdeš. Kaj pa, če bi poskusila napisat, kar te teži? Ti gre pisanje bolje od rok? Vsekakor se mi zdi najslabša varianta, da držiš nezadovoljstvo v sebi. Konec koncev bo tudi šef slej ko prej opazil, da s tabo ni vse ok in si bo morda on tvoje nezadovoljstvo napačno razlagal. še enkrat - bodi odkrita.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Daj ga no srat, jaz imam nekoliko drugacno mnenje. Menim namrec, da pogovor s sefom o tem kako menis, da te ne ceni dovolj, da ti ne daje primernih nalog, kako se ne čutiš osebno izpolnjena na svojem delovnem mestu..., ne bo dosti pomagal. Če je šef uspešnega podjetja, ima verjetno veliko dela, veliko odgovornosti in najmanj, kar si želi v teh kriznih časih, so še pogovori z zaposlenimi, kako so osebnostno nezadovoljni, kako menijo, da mislijo, da jih on kot šef ne ceni dovolj. Konec koncev službo še imaš, 100.000 Slovencev v tem trenutku službe nima. Če je bil šef do sedaj prijazen in se je rad do sedaj pogovarjal s svojimi zaposlenimi, sedaj pa se je to občutno spremenilo, si pomislila mogoče na to, da so začeli nanj pritiskati njegovi šefi? Da mogoče on ne dosega svojih rezultatov začrtanih s strani svojih šefov na začetku leta, kar so mu sedaj sredi leta najverjetneje dali zelo jasno vedeti in da sedaj rešuje svoje podjetje in svoje delovno mesto kot ve in zna? Včasih tudi tako, da svoje resnično dobre delavce ne zna primerno izkoristiti, ter verjame predvsem tistim, ki se znajo bolj pohvaliti, tudi, če tisto, kar govorijo v bistvu ni res. Je pa šefu lažje in hitreje verjeti besedam, kot preverjati kaj dejansko resnično drži. Imej v mislih, da kljub temu, da so šefi, ne vedo vsega, ter da se tudi sami lovijo pri svojem delu. Če si v tem podjetju že nekaj časa, potem ve kako delaš. In upam, da si doslej delala kvalitetno, hitro in zanesljivo. Tudi, če tvoje naloge sedaj nalaga drugemu, nič hudega, včasih je to dobro. Če si do sedaj dobro opravljala svoje delo, se bo razlika hitro pokazala. In šef rabi dobre delavce, hitro se bo spomnil nate. V tem času je treba delati hitro, zanesljivo in kvalitetno, hitro se bo izkazalo, da samo samopohvalne besede ostalih kako dobro znajo delati, ne bodo zadostovale. Svetujem ti, da v tem trenutku malo stisnes zobe, ter kakrsnokoli delo ti ponudi, delas kvalitetno. Če pa boš nekega dne res začutila, da še vedno ne ceni tvojega dovolj, potem pa zamenjaj službo. Ne računaj pa več na njegovo 'dobro srce', časi so se namrec spremenili.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Daj ga no srat, morda pa preverja "tvojo ceno". Si resnično želiš tega dela? Te ni strah? Potem stopi do njega in mu povej...povej, da želiš delati, da želiš biti predana in dati podjetju najboljše...če se vajini pogledi ne bodo srečali, potem si sigurno zaslužiš kaj boljšega! :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Naredi po občutku in zberi primeren trenutek za pogovor in pojdi na vse ali nič. Navsezadnje v službi preživiš večino svojega budnega časa ....
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Dej ga no srat, vzemi stvari v svoje roke. Zakaj pa samo čakaš, da ti šef naloži naloge? Zakaj si pa še sama ne poiščeš kakšnega opravka, ne samo ideje, ampak spelješ cel projekt sama? In potem presenetiš šefa? Pokaži malo iniciative, tako pri delu kot pri pogovoru.
Na vrh Sledi ZS Objavi