Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Parada Ponosa - ponosen sem, da sem toleranten

Citiraj
Da naj vam bo vse skupaj jasno: Sem zapriseženi heteroseksualec, analni sex mi je odvraten. Ampak, jutri je Parada Ponosa v Ljubljani. Sam se ji bom pridružil, saj ne podpiram diskriminacije ne na bajkerskem, ne na seskualnem področju. Napisal pa bom: Sem ponosen, da sem heteroseksualen. Sem ponosen, da sem toleranten.
Morda malo osebna izkušnja, ampak, ko sem v živo srečal gayevski par, sta se prov tko kregala, kot dva stara zakonca sta mi pokazala, da homoseksualnost ni neka moda in ne vem kaj. Kajti, prav lep par sta bila, morda malo smešen, ampak nič kaj dosti drugačen, kot sva midva s svojo ženo. Vse skupaj mi je kar malo odprlo oči. Podprimo ljubezen, tud če nam je mal čudna. In ljubezen je akt dveh ljudi, ki je prostovoljna. Kako se dol dajeta, je njuna stvar, dokler seveda pazita na zdravje, sicer pa se me enostavno ne tiče (no, če se raznežim ob lepem in razumevajočem se paru, to najbrže ni problem).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Med potepanjem po Ljubljani in uživanju v uličnih gledališčih smo se ustavili tudi na Mestnem trgu od koder se je širila dobra muzika. Prišli smo ravno ob pesmi Lahko ti podarim samo ljubezen in šele čez nekaj časa mi je bilo jasno, da smo zašli na parado ponosa. Najbrž sploh ne bi pogruntala, če ne bi bilo na prizorišču zelo veliko policajev, pa 2 moška sem videla v ženskih oblačilih, vsi drugi so izgledali kot obiskovalci dogajanj po Ljubljani. No, z veseljem sem poslušala pesem.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jah, fajn je blo. Bilo nas je več heterotov kot homotov in drugih, ampak, meni je prav, da se lahko 2 imata rada, dokler je to prostovoljna veza obeh. Ne vem, zakaj bi preganjali ljubezen - preganjati moramo sovraštvo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Patrice, ti si res eno veliko srce. Popolnoma se strinjam s tabo, sem se pa prav iz srca nasmejala, ko sem prebrala, da si videl gejevski par, ki sta se kregala, tako kot se mi, "normalni". Hudirja, pa saj so tudi oni čisto običajen folk, tudi seksajo ne kaj bistveno drugače, zakaj tak hudir in špetir okoli njih. Ja, res, podprimo njihovo ljubezen, pravzaprav podprimo kakršno koli obliko ljubezni, te je povsod premalo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Se popolnoma strinjam! Bravo, Patrice. Jaz sem tudi za tolerenatnost in za ljubezen!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Vsec mi je slogan in se pridruzujem: Sem ponosen, da sem heteroseksualen. Sem ponosen, da sem toleranten.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Parada ponosa je najslabša usluga, ki si jo dela slovenska homoseksualna populacija. Žal. Nimam prav nič proti gejem in lezbijkam, vendar jih te ceremonije in poplesavanja v uniformah in/ali kostumih smešijo in postavljajo v še slabši položaj. Nenehno poudarjanje drugačnosti ima le kontra učinke, zato se takih ceremonij NE udeležujem. Geji in lezbijke ja, ampak prosim, a morajo to res nenehno poudarjati?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pika Nai, tudi sam mislim, da bi bilo prav, da bi se tudi heteroseksualce vključilo v razgovor. Ampak namen je bil tudi pokazati, da je nekdo po (mojem, pa verjetno še katerim) mnenju po krivici diskriminiran. In ja, če se mora nekdo bati, da mu ne bodo zažgali lokala samo zato, ker je homoseksualec ali celo, če nosi čuden kostim (a zdej je pa to, da si čudno oblečen zločin... kaj hudiča bomo porekli potem na skrajno čudne Ruplove rumene kravate). Ne, taki netolerantnosti, čeprav je morda razumljiva, je treba reči NE! In ja, šele, ko bo lahko nek politik priznal, da je homoseksualec in to ne bo bistveno vplivalo na njegovo izvolitev, takrat bomo normalna družba (kar se tiče odnosa do homoseksualnosti). Do takrat pa so take parade povsem na mestu. In meni se kar prav zdi, da so glasni. Vendar pa, bi bilo dobro, da bi pri svojem poudarjanju nehetero seksualci poudarili tudi to, da večina normalnih hetero seksualcev nima nič proti njim. Ampak, po drugi strani, če se spomnim, kako smo gorski kolesarji diskriminirani, ker smo ves čas v prekršku, če se vozimo po potkah, čeprav gorsko kolesarstvo znanstveno dokazano ne povzroča bistveno večje škode od pešačenja (če upoštevaš še to, koliko ljudi ima sploh fizične in psihične zmožnosti vožnje po zahtevnih terenih še toliko manj). In dokler nismo stopili skupaj in postali vsaj malo glasni, se je zakonodaja enostavno čedalje bolj zaostrovala, vsak kreten, ki niti enkrat niti ni videl kolesa pa je začel vpiti, kakšno škodo delamo, pa je imel veliko povedati o nas, pri čemer so nekateri izkrivljeni posamezniki šli tako daleč, da so komaj vidno bodečo žico nastavljali na poti in tako, da bi lahko že en tekač kar hitro postal žrtev te žice. Razumem, da je smiselno vožnjo v določenih predelih in potkah omejiti, ampak, v moji večletni MTB karieri sem samo enkrat po lastni napaki posredno ogrozil planinca, pa še to samo zato, ker sem se mu želel umakniti na isto stran, kot se je on meni in sem pri tem izgubil malo kontrole nad kolesom - pa še to najbrže samo jaz vidim tako, ker sva se čisto lepo pozdravila - ampak po mojem se moram jaz kot kolesar umakniti pešcu. In ja, še to je bila morda posledica moje utrujenosti, saj sem imel že kar 5 ur intenzivnega kolesarjenja za seboj in sem pač čutil nekaj posledic. Brez skrbi, tudi če bi prišlo do trka, razen v primeru največje možne komplikacije ne bi bilo poškodb, kaj šele zlomov - vseeno, vem, da bom moral naslednjič še bolj paziti in tudi bom). No mal sem zašel, ampak, v primerih, ko je kdo čuden, še ni razlog, da ga preganjamo, ne.
Na vrh Sledi ZS Objavi