Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Glasba in obvladovanje stresa

Citiraj
Vsi vemo, da vsake toliko časa pridemo v situacijo, ko nas nekaj nervira razjezi, celo do te mere, da bi najraje razbili vse okoli sebe. Ne vem, če delam prav, ampak meni najbolj hard core metal bandi s kar najbolj agresivno glasbo (in kar se da zajebanimi treningi v klanc gor) najbolj pomagajo, da se sprostim. Da se razume: Metalllica so obični pussyi in manj kot Slayer in Voivod se sploh ne pogovarjam. Ampak men to pomaga. Kakšne so vaše izkušnje južno od nebes (All you need south of heaven, Slayer) ?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
taka visoko oktanska muzika (zgodnja Metalica je čist kul pa Judas Priest) je v ta namen tudi meni včasih koristila, vednar bolj v stresu/besu, ne pa v stresu/bedu, zdaj pa v obeh primerih zavrtim pojoče tibetanske sklede in potonem v ritmično "preprostejše" muzike. žaganje pa še vedno tud včasih sede, kak slamič od children of bodom, vendar bolj v mikro odmerkih, ker me hitro vrat zaboli... se pa strinjam, da ima glasba, kakršna koli že, neverjetno moč, ko gre za gašenje stresa. kakor kdo voli.
respect
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ma, Metallica so pusiji ;) No, mal se hecam, seveda. Ja, sej, odvisno od počutja, men v bedu bolj na miselni ravni dogaja. Paše pa mi občasno tudi res hard core zato, da dobesedno resetiram možgane. Dostikrat po kake pol ure za konec prešaltam na kaj zelo umirjenega. Tudi skledice bi znale bit zanimive.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
čaw,

jst bi samo dodala, da je meni muska (ponavadi se splešem ob njen) najboljši psihiater. Namreč, ko uživaš ob svoji muski (pa naj bo to metalica ali slaki) in se odklopiš nanjo, daš ven vso negativno energijo. Jaz osebno preplešem nanjo par ur, takrat sem v svojem svetu, problemi niso več tako problematični, skratka postanem bolj pozitivna in manj črnogleda....pa še to...v primerjavi s psihiatrom je velikooooo ceneje:)

uživajte v muski
Ela
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nežnejši spol se še posebej zateče k jokavim "izpovednim", ko imajo srčne težave.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Morda še ena ideja: Medwyn Goodall: http://medwyngoodall.com/. Čudovita glasba :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Muzika ima svoj namen in poslanstvo; vsekakor se razlikuje metal od meditativne glasbe; prva vzbudi strasti in agresijo, druga umirja um. Za obvladanje stresa si jaz ne bi prilila se ognja z waaaau bum tresk:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
saj vem, da je čudno, ampak to deluje na tistem principu, klin se klinom izbija...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sunsu, se strinjam s teboj. Mene metal natera, da se začnem "dret" (ne na ven) in ko se "razpi.dim", sem pol pomirjen (btw, na eni wannabe new age delavnici smo namesto poslušanja metala brcal v povštre). Ne, včasih je enostavno dobro, da svojo jezo nekak skanaliziraš v nekaj (zadnjič sem jo v najtežjo gorsko kolesarsko turo, kar sem jih kdaj izpeljal), kar ne povzroča škode in/ali bolečine drugemu ali pa celo v kak izziv (včasih je jeza tudi ok, ker enostavno lahko narediš kako dobro stvar, če jo le znaš, ne obvladovati ampak preusmerjati). Sam sem precej dobrih stvari naredil šele, ko sem se pošteno zjezil in to preusmeril v koristno stvar. Jeza ni nujno negativna, ampak ne sme pa biti destruktivna (včasih vseeno pomaga, se spomnim, da sem eno osebo teral, da začne razbijat kozarce in jih metat po tleh in ji je po vsem skupaj potem odleglo in je veliko lažje funkcionirala - včasih moraš enostavno izrjoveti svoje frustracije in če to narediš na način, da nikogar ne prizadaneš je to zelo OK).
Na vrh Sledi ZS Objavi