Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Oče in zdravila

Citiraj
Oče je star 76 let in ga imam neizmerno rada, ampak je najbolj pameten na svetu, ko gre za zdravila in zdravnike. Bolj papeški od papeža. Mama, ki ima diagnozo alzheimerjevo bolezen mora nositi obliže z zdravilom. Očetu se zdi, da so ti obliži premočni, ker je prebral stranske učinke, in je začel sam od sebe dajati obliže na pol. Enako dela tudi s svojimi zdravili za pritisk, manjša si doze in nenehno jamra, da nobena zdravila niso v redu za pritisk. Ne morem mu dopovedati, da to ni dobro. Kaj naj naredim?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pika, kaj pa če bi šla najprej ti osebno do maminega družinskega zdravnika in ji razložila težave, potem pa še do zdravnika specialista, ki skrbi za njeno diagnozo in zdravljenje?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mislim, da je Tara lepo povedala. Morda bi ga res opomnila, kakšne so posledice, če ne jemlje zdravil, sploh pa mu morda namigneš, da so lahko stranski učinki tudi drugačni (hujši?), če spreminja odmerek po svoji presoji in ne kakor svetuje zdravnik. Opozoriti ga je najbrž tudi treba, da se mora tudi mama navaditi na zdravilo in da se šele po nekem času telo navadi in takrat po vsej verjetnosti izginejo tudi morebitni stranski učinki.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala za odgovore.Ja, res bom moral bolj "trdo" z njim in upam, da se mu bo dalo kaj dopovedati. Malo se pa bojim, da bi ga spravila v neprijetno situacijo pred zdravnico, ampak najbrž ni druge rešitve.
Na vrh Sledi ZS Objavi