Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Pika šepa!

Citiraj
Včeraj sta šla Patrice in Pika na daljšo gorsko kolesarsko turo, na katerih Pika neizmerno uživa. Po turi je bila Pika kot ponavadi po pasje utrujena, toda zelo hov hov zadovoljna. Danes zjutraj pa je začela šepati na levo tačko ( pretipala sem ji blazinice- vse ok, pretip tačke tudi ok ( nič ni cvilila oz. nakazala, da bi jo kaj bolelo). Ko se uleže, normalno spodvije šepajočo tačko. Med hojo pa šepa! Pa tudi nekam depresivna je- kot labradorka, vedno mahnjena na hrano – sploh ni do konca pojedla večernega obroka.! S Patricem sva se zjutraj zmenila, da ne bom kot ponavadi zganjala paniko in jo takoj peljala k veterinarju oz.., da glede na pretip tačke, počakava do jutri.

Me pa fula skrbi..., v mislih imam edino to, da si je mogoče nategnila mišico, da ima muskerfiber.. . Kaj naj naredim?? Imate kake podobne izkušnje, ko je kuža šepal, videti pa ni bilo nobene poškodbe...? Me ima , da bi šli še danes do veterinarja... , še nekaj časa imajo odprto.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Par dodatnih opažanj, še s ture: na gladki podlagi je bilo šepanje neopazno, na grobi pa komaj zaznavno. Ampak danes je imela kar velike probleme, sploh pri hoji navzdol po stopnicah. Mislim sicer, da je bolečina še vedno ne najhujša, a vseeno precej huda. Sklepam po tem, da ko je bila sama, se ni hotela kaj dosti gibati, ko pa je videla pasjega prijatelja, je nekako pozabila na bolečino. Vsekakor greva zjutraj do "serviserja". Predvsem pa me skrbi vzrok: Je bila tura enostavno predolga, ali pa si je nogo zvila ob kakem valjanju ali pa skokih za palčko v vodo. Je pa bilo šepanje med sestopom komaj opazno, tko da nisem bil ziher ali res šepa ali ne (pa kaj drugega kot sestop nama tako ni ostalo). Še nekaj, hitrost v nobenem primeru ni bila prevelika, saj nisva nikjer presegla 8 km/h, povprečje pa je bilo prej bližje 5 km/h, gor zato ker jaz nisem mogel hitreje kolesariti in dol tudi zato, ker sem šel raje peš, kot da greva prehitro (gor sva rabila 2 uri, dol pa uro in pol).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ana, hvala za odgovor. Stanje tačke se je bistveno popravilo glede na včeraj in danes je šepanje komaj opazno. Smo pa šli vseeno do veterinarja in zaenkrat je kot kaže vse v redu s sklepi. Ja, pa turca je bila res kar dolga (dobrih 20 km in 800 višinskih metrov vzpona/spusta) in še nekaj malega plavanja v potoku. Danes bo Pikica torej samo malo zaplavala v kaki vodi, da ji ne bo toliko vroče.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Najbrž si je res le nategnila mišico, tako da naj kar počiva ... Plavanje ji bo pa zagotovo koristilo. Lahko jo pa še malo zmasirata, tudi kužkom paše masaža, ki pospeši prekrvavitev in obnovo tkiva ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, zgleda da je bil Bohinj danes malo prenaporen, čeprav je full uživala v plavanju (ampak, če bi samo plavala - je skoz težila za v vodo, se zaganjala sem in tja in sploh ni dala mira. Sicer sva jo probala mirit kolikor se je dalo, ampak si nekako ni dala dopovedat). Sicer ni nič slabše kot je bilo včeraj, ampak definitivno bo sedaj dobila predvsem počitek. Je pa vseeno dobre volje. Vsekakor pa bova turce omejila v bodoče na max 10 km (včasih je dokaj brez problemov naredila turo, ki sva jo vozila v četrtek).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super da ste že OK :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala Ana. Sem se pa naučil, da se Pika počasi stara in da če ji želim dolgo srečno pasje življenje, bom moral tudi njena leta malo upoštevati. Torej bo dobila malo krajše turce, kaka palica manj bo vržena in tudi pri hrani bo treba upoštevati malo manj gibanja, da se ne bo preveč zredila, ker potem to še dodatno obremenjuje mišice in sklepe. Tako kot se meni že kažejo prvi znaki staranja (nič dramatičnega, le bolj moram paziti na preobremenitve), tako se to kaže tudi pri Piki. Vem, da bomo skupaj doživeli še veliko lepih trenutkov, tko da me to ne skrbi.
Na vrh Sledi ZS Objavi