Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Poškodba kolena

Citiraj
Pred tremi dnevi sem pri košarki nesrečno padel na koleno. Še danes me močno boli in težko hodim. Kakšen nasvet za "samozdravljenje"...naj grem do zdravnika?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljen Marko,

bi ti kar jaz odgovoril glede na to, da sem imel resno poškodbo kolena, ketri je sledila tudi operacija.

Prvo vprašanje: to si padel naravnost na koleno, ali ti je noga klecnila...če mi lahko malo opišeš in ker del kolena te boli.

Pri meni je bilo tako, jaz namreč treniram hokej in sem golman. Na treningu mi je nekaj počilo v kolenu, vendar me ni posebej bolelo in nato sem še 2 meseca treniral s tem kolenom, vendar sem si koleno vsakič namazal z kremo za segrevanje in nisem kolena sploh čutil, dokler se enkrat na treningu nisem moral več pobrati. Ugotovili so, da imam poškodovan stranski in sprednji miniskus in pa hrustanec sem imel poškodovan.

Malo bolj mi obrazloži, da ti bom lahko malo svetoval.

Lp,

Mark
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če je samo udarec, potem lahko računaš na dober teden bolečin in bo vse ok. Če bolečine ne bodo manjše, potem ne bo druge, kot k zdravniku. In če te je strah, da je kaj resnejšega, ti bo obisk pri zdravniku vsaj pregnal vse dvome. Sej zato pa plačujemo zdravstveno zavarovanje, mar ne ? In še nekaj je: Prej kot se odkrije stanje, manjša je možnost dodatnih poškodb. Morda malo offtopic: V preteklosti sem se zelo izogibal bolniškim odsotnostim in sem čakal, da me je res pošteno zvilo. V povprečju sem bil na bolniški cca 16 dni. Letos sem ubral nasprotno taktiko in sem šel dobesedno za vsako malenkost na bolniško. Rezultat: 11 dni na bolniški in veliko boljše počutje. Poleg tega je več krajših odsotnosti za podjetje večinoma boljše kot ena daljša odsotnost. Tko da, čimprej na "servis", predno še kaj "odleti".
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
To je res, kar ti pravi Patrice.
V vsakem primeru je dobro, da si vsak dan 3 krat do 4 krat po 10 min daješ led na koleno. Če je samo udarec, ti bo to pomagalo, če pa je kaj hujšega pa boš videl pri zdravniku.

Lp,

Mark
Na vrh Sledi ZS Objavi