Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Driska zaradi pretiranega pitja ali premalo trde hrane ?

Citiraj
Pozdravljeni, danes sem odpeljal eno precej dolgo in naporno gorsko kolesarsko "turico" - 9 ur čiste vožnje/nošnje ali porivanje kolesa, 2200 vm vzpona, 80 km+ km, 40 minut nošnje kolesa v zares strm klanec, kjer pulza nisem mogel spraviti pod 170 (max imam verjetno nekje malo nad 185), par res strmih klancev in za nameček še kar nekaj kar zahtevnih spustov po potkah, kjer ne počivaš zaradi stalnega amortiziranje udarcev. Tekočine sem imel s seboj 3 l vode in pa 1,5 l izotonikov, v kočah ob poti sem kupil še 0,5 l oranžade in 0,5 unionovega izotonika (ki je bolj tako tako). S seboj sem imel še nekaj čokoladic in power barov in sendvič. Kot že velikokrat na turi se mi je zgodilo, da mi trda hrana skorajda ne paše, še sploh po kakih res strmih in napornih klancih - enostavno preferiram čim lažjo hrano (dobro so se mi obnesli danes prvič preizkušeni power barji od Isostarja, saj sem jih še najlažje spravil po grlu, za silo se obnese tudi frutabela 7 fruits, keksi, ki jih imam sicer zelo rad, pa niso bili primerni). Dnevno sem torej vnesel več kot 5 l tekočine samo med turo. Ampak, proti koncu ture se mi je pojavil problem, saj me je ob vnosu tekočine precej zavijalo, enkrat pa me je celo pognalo na WC, kjer sem imel blago drisko (po tem sem vnos tekočine zmanjšal na minimum). Kaj sem delal narobe ? Hvala vsem za odgovore. BTW, "turca" je bila seveda najtežja, kar sem jih do sedaj odpeljal. Bi pa rad počasi še kaj več naredil (sicer bom bolj delal na hitrosti, ker danes sem bi za kaj več enostavno prepočasen).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tako kot si opisal, si vse naredil optimalno. Dovolj hidracije, mineralov ter tudi OH... Jaz mislim, da je bila to pač reakcija tvojega telesa na tako velik napor. S treningom se ti to ne bo več dogajalo.
lp Iztok
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala Iztok. Sem pa (isto vprašanje sem zastavil še na gorsko kolesarskem forumu) morda malo premalo hidriral pred samo turco in imel rahlo preskromen zajtrk (posledica izredno hitre odločitve). Danes po dnevu počitka pa sledi regeneracijska furca po ravnem, da se malo kri po nogah premiga.
Na vrh Sledi ZS Objavi