Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zaščita pred klopi

Citiraj
Katera sredstva mi lahko svetujete? Zdi se mi, da nič več ne pomaga... včeraj sem našla 2 klopa in to kljub raztopini za kožni nanos, ki sem jo dobila pri veterinarju!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Poskusite s Scalibor ovratnico, delujejo vsaj en mesec, če jo vmes sčistimo, ker se na njej nabere prah in umazanija, pa deluje tudi več časa.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ali je ta Scalibor ovratnica primerna tudi za mladičke?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja tudi za mladičke je primerna :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni se pa zdi, da so klopi preveč trdovratna stvar, da bi jih ovratnice odgnale. Bolhe že, ker živijo na kožuhu, ampak klopi pa mislim da ne, ker so večje živalice. Sam uporabljam ampule, pa nisem nikdar preverjal po kolikem času kuža ponovno dobi klopa...

Res pa je, da ko ga dobi, mu ga izpulim takoj in čimhitreje, da s tem zmanjšam možnost kakršnekoli okužbe.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Scalibor ovratnice vsebujejo substanco delmetrina, in je tako pri klopih kot bolhah izredno učinkovit, prav tako ima ta substanca repelentni učinek na peščeno muho (prenos lišmanijoze). Izkušnje večih uporabnikov le-teh ovratnic so izredno pozitivne. Te ovratnice naj bi sicer bile učinkovite 3 do 5 mesecev, za boljšo učinkovitost je pa fajn, čle si jih enkrat na mesec očisti prahu, kot sem že zgorja napisala.
Pri nabavi morate biti pozorni tudi na velikost ovratnice oziroma za kolikšno težo psa je primerna katera velikost.

Zelo uporabna zadeva pri klopih je tudi Advantix.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ali se lahko pes kopa s to ovratnico? Kaj pa je še ok, razen ovratnice, če je pes collie? Karkoli smo probali do zdaj, vedno se je našel kakšen ... :((((
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ni ravno priporočljivo, da se pes kopa s to ovratnico, sicer ne zaradi tega, ker bi škodovalo sami ovratnici, ampak lahko škoduje ribam in ostalim vodnim organizmom.

Za collie je predvsem pomembno to da med sestavinami ni IVERMEKTIN-a , ki je najbolj pogost.

Ampule, ki ne vsebujejo ivermektina so : Stronhold ( ki se ga uporablja predvsem za srčne gliste, je pa tudi za bolhe in ušesne garje )
Frontline in Advantix.
Obstaja pa tudi Frontline sprej.

Je pa od psa do psa odvisno, koliko bo prenesel določene ampule. Advantix je od vseh teh najbolj agresiven.

Tisti, ki ste bolj za naravno alternativo pa lahko za klope uporabite tudi mešanico eteričnih olj, najbolj se priporoča sivko, palmeroso in citruse. S temi eteričnimi olji pokapate pasjo ovratnico, lahko pa si tudi na roko nakapate par kapljic in potegnete z roko po pasji dlaki. Ali pa enostavno v stekleničko s šprico namešate 1dc radenske s ščepcem soli ( da se radenska in olja bolje zmešajo ), malo olivnega olja in cca 40 kapljic eteričnega olja, fajn premešate, pošpricate po psu in malo razmršite dlako, da se tekočina fajn razporedi po telesu.

Bodite pa pazljivi pri nakupu eteričnih olj, biti morajo res kakovostna najbolje da so 100% ;-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sem nekaj časa nazaj poskusila tudi ampule iz eteričnih olj, samo se ne spomnim imena, nekaj bio ... Pa je kar pomagalo, samo 1 klop se je našel ...
Drugače sem pa prebrala, da naj bi pomagalo tudi olje čajevca? Ali to drži?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja najbolj se priporoča olje sivke in olje čajevca.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Glede na vse podatke, ki ste jih napisali tule, človek dobi boljši občutek. Se je pa potrebno kljub vsemu zavedati, da nobena zaščita ni 100%. Zato se bo vedno kljub vsem sredstvom našel kakšen klop.

Klop načeloma niti ni nujno tako zelo problematična zadeva v kolikor ga čimprej najdemo in hitro odstranimo. Poudarek na HITRO.

Me pa zanima kakšni so dolgoročni učinki raznoraznih sredstev. Sebi ne bi dal neke "kemije" (ki sprošča določene substance) na telo, da bi jo nosil noč in dan. Enako sklepam za kuža. Kar se tie ljudi, ima farmacija dokaj rigorozne teste. Kar se pa živali tiče pa mislim, da so veliko ohlapnejša in marsikaj hitreje pride na prodajne police kot bi sicer.
Na vrh Sledi ZS Objavi