Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Petarde, rakete in druge moteče navlake

Citiraj
Pa smo spet pri novoletnem pokanju v vseh oblikah. In se spet ukvarjamo s tem, kaj in kako rešiti zadevo pri našem ljubljenčku, ki se obupno boji pokanja. Nekateri svetujejo pomirjevala, drugi spet, da se za ta čas izselimo na bolj umirjene konce sveta... Druga opcija nam je seveda zelo všeč, žal pa ni izvedljiva. Torej, lahko probamo s pomirjevali ali s čem drugim. Zanima me ali ima kdo izkušnje s pomirjevali pri psih? Tudi drugih nasvetov bom zelo vesela.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Na srečo se Pika ne boji pokanja in trušča, ki se zganja ob novoletnem času
( trkam!). Je pa res, da vsako leto cvikam, da ne bi dobila kake slabe izkušnje glede tega.
Če že pomirajevala, bi mogoče za začetek raje probala s kaki naravnimi ala Persen, ki ga dobiš v lekarni. Kaj pa priboljški? Npr., ko v bližini poči peterda, ful pohvališ kužeta in mu daš nekaj priboljškov. Tako sva midva delala oz. še delava pri Piki in se je zelo obneslo. Torej, čim je kak prevelik trušč pa rakete...in se mi zdi, da Pika postaja nemirna - juuuupi, pridna Pika, na piškotka...in seveda čohanje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pomaga tudi povezovanje psa s povoji po TT metodi. Uporablja se elastične preveze. Sredino povoja namestimo psu na prsi in konca enkrat prekrižamo na hrbtu. Nato speljemo oba konca proti zadnjemu delu trebuha, med zadnji taci, ne da bi ju prekrižali, in naprej ob zunanji strani stegen. Konca na vsaki strani enkrat ovijemo okoli povoja ( ki se nadaljuje med zadnji taci ) in ju spnemo na hrbtu. Pazimo, da se povoj ne zvija. Če je preohlapen, ne bo zelo učinkovit, pretesen povoj pa lahko ovira gibanje in oslabi pretok krvi.

Če se vam zdi, da ne boste znali prav poviti psa, ga rajši oblečite v kakšno ohlapno majico, ki se bo dovolj tesno prilegala telesu, učinek bo enak, kot pri povijanju. Se pa mora fajn prilegati telesu.

S tem se pes začne bolj zavedati svojega telesa in postane bolj samozavesten. Pri moji psici je to pomagalo, jo je bilo prav tako panično strah ob vsakem poku, sedaj se ne boji več, če postane nemirna, jo povijem in se pomiri.

Poskusite lahko tudi z ušesnim dotikom ( masaža uhlja ), ki psa pomirja.
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Ana dne sreda, 15. december 2010 ob 23:41