Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Prerezana blazinica

Citiraj
Moj kuža si je danes na sprehodu na glaževini prereyal blazinico na nogi in mu zdaj stran visi. A lahko anredim kaj sam ali moram iti k veterinarju?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tačko je potrebno dobro oprati, potem jo je potrebno obrisati do suhega, nujno razkužiti z jodom, poviti, nato pa kužata odpelji k veterinarji, ki bo povedal, ali je potrebno šivati oz. še dodatno poskrbeti zanjo (lahko je v njej še vedno ostal tujek, ki jo je poškodoval). Zunaj bo zagotovo svetoval, da ima tačko vedno povito, za noter je pa odvisno - s svojim lizanjem lahko stvar še dodatno poslabša. Za blazinice je res potrebno poskrbeti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Za začetek mu dobro sperite in očistite rano (z vodo ali Nacl ali jodom). Če rana ni pregloboka, jo lahko sami zdravite. Predlagam, da mu čvrsto povijete rano, saj se bo na ta način lahko nazaj zarasla. Nekaj časa naj kuža počiva in ne obremenjuje tačke (opravite kratek sprehod). Vsak dan mu rano previjte in poglejte kako se celi.Če boste opazili, da se mu gnoji in ne celi tako kot je treba, pa predlagam da obiščete veterinarja. Moje izkušnje so bile vedno pozitivne, saj je naš kuža imel kar nekajkrat podobne poškodbe. Pa seveda, ne pozabite na najboljšega zdravnika: veliko ljubezni in čohcev ;-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri povijanju ne pozabite najprej dodati plast vate. Šele nato povijte s povojem. Psi imajo namreč zelo malo maščevja pod kožo in zato s tem poskrbimo, da mu ne ustavimo krvnega obtoka v tačko.

Za lažje povijanje si priskrbite povoj, ki se samodejno sprijema. Mislim, da je proizvajalec 3M. Tako boste tačko lažje povili, veliko manj pa bo tudi težav z snemanjem povoja s tačke. Kuža imejte na očeh ves čas saj si bo sicer povoj takoj snel s tačke.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, se strinjam z Lorenzom, vendar je namesto vate potrebno uporabiti (še) sterilno gazo, povoj pa tudi ni potrebno preveč premočno poviti. Fino pri teh samolepilnih povojih je, ker so različne barve. Naš je imel pri prejšnji poškodbi takega roza :)
Na vrh Sledi ZS Objavi