Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Pasja slabost v avtu

Citiraj
Ali mi lahko kdo svetuje, kaj naj naredim, da se bo naš kuža (8 mesecev star) lahko vozil v avtu brez slabosti, bruhanja, slinjenja.... Ali obstajajo kašna sredstva, še najrajši bi naravna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mogoče bi mu pomagalo kaj takega, sicer je to bolj primerno za kak hujši strah http://pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=95&products_id=573

Jaz osebno bi sicer najprej posegla po tem pripravku : Himalaya ANXOCARE tekočina 100ml Deluje proti tesnobi, strahu in stresu (menjava okolja, potovanja, hrup, pokanje petard, nevihte...)
V primeru nedoločene tesnobe, plahosti ali agresivnosti.
Izboljšuje učne sposobnosti.

Drugače pa se zna stvar umiriti, ko bo kuža odrastel, oziroma se bo intenzivnost slabosti zmanjšala.

Za poskusit bi pa tudi bilo s potovalnim boksom, kjer bi se kuža počutil varno.
Za začetek, bi se ga bilo fajn kje sposodit, da se ugotovi, če je tak prevoz za kužka bolj prijeten, preden ga nabavite.
Kaj takšnega naprimer : http://pasji.net/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6_13&products_id=336
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hmmm... dodal bi še izkušnjo mojega prijatelja. Namreč, četudi pes dobro prenaša vožnjo, je zelo pomembno, da ko voziš psa, da voziš umirjeno. Njemu se je zgodilo to, da ko je pustil voziti nekomu drugemu, je ta vozil skoraj rally in jasno, da je kuža bruhal.
Drugače pa postopno navajanje je zakon. Najina Pika komaj čaka, da se vozi z avtom in takoj prepozna tako značilne kraje, kot je recimo soteska med Bledom in Bohinjem (ker ve, da jo v Bohinju čaka plavanje). Je pa res, da sem jo moral navaditi, da se primerno postavi, ker je ves čas neki firbcala in se postavljala res v čudne lege. Tako sem izvedel par kratkih sunkov z zavoro, ravno toliko, da je izgubila ravnotežje in sedaj ve, da mora v avtu zelo paziti na stabilnost.
Aja, pa na varnostni pas za kužata ne pozabite, če ga vozite na sedežu. Če se kej (bog ne daj) zgodi, potem lahko vašemu kužatu reši življenju. Vseeno pa, defenzivna in obzirna vožnja najprej (s psom ali brez), ostali ukrepi pa naj bodo bolj v stilu nič nas ne sme presenetiti. In ja, varnostni pasovi in podobne zadeve delujejo dobro pri blagih in morda malo manj blagih trkih (do 50 km/h v statično oviro), pri večjih pa ni pomoči, ker so sile tako velike, da tudi če je vse navidez ok (ni poškodb razen zaradi pojemkov, idealna porazdelitev pospeška, itd.), pride do pretrganj notranjih organov (fizika je uporabna reč).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pri nas se je vse rešilo postopoma, sploh pa enomesečna vožnja (dnevna) po katastrofalnih gršlih cestah ... Zdaj ni bruhala psička že več kot en mesec, prej pa skoraj vsako vožnjo!!! Vozi se pa lepo v prtljažniku.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
ah, tamle sem se zatipkala, grških cestah ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
ah, tamle sem se zatipkala, grških cestah ...
Na vrh Sledi ZS Objavi