Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kaj resnično potrebujemo?

Citiraj
Če bi se želeli prehranjevati po vseh smernicah tako, da v telo vnesemo resnično pravo količino vseh hranil, bi najbrž zaradi osiromašene hrane potrebovali kakšen ruzak dodatkov. Kaj je tisto res nujno, kar nam najbolj primanjkuje in bi morali jemati? Ali so kakšni splošni nasveti? Ali se lahko dodatki izključujejo med seboj?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zanimivo vprašanje. Lahko se odločimo za ekološko hrano in odpadejo skorajda vsi priporočeni prehranski dodatki. Sam sem sicer mnenja, da nas malo fopajo z vsemi potrebnimi hranili... Če pa že dodatki, bi rekel, da C vitamin in kakšne dobre alge- to popolnoma zadostuje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zdrava prehrana bi morala zadostovati, ali ne? Ni pa slabo še npr. vzeti magnezij, če si nagnjen k mišičnim krčem, ali pa c vitamin, če ješ premalo svežega sadja in zelenjave itd.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, bolj po pameti ... Če imaš dokaj uzravnoteženo prehrano in si zdrava, najbrž ne potrebuješ kakšnih posebnih dodatkov. Morda takrat, ko te napade kakšen prehlad vitamin C, ameriški slamnik ... Sicer pa nič ne potrebuješ.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super. Hvala. Saj nekako sem se nagibala proti temu - čim manj pa nič komplicirati preveč, ampak se pa pogosto vprašaš, ali res še kaj potrebuješ, ker te z vseh strani neprestano bombardirajo. Bolj pozorna bom, če me bo kakšen virus napadel ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Bolje pozno kot nikoli.... redko kdo ima prehrano, ki zadovolji vse potrebe telesa, zato so poleg multivitaminskih in multimineralskih (dandanes se to dobi v 1 tableti, ki jo zaužijemo ob obroku) dodatkov priporočljive tudi esencialne maščobe (predvsem omega 3). Le-teh namreč dandanes zaužijemo veliko premalo, če sploh. Torej za normalno aktivno odraslo osebo 2 prehranska dodatka, da dopolneta morebitne pomanjkljivosti v prehrani.
Na vrh Sledi ZS Objavi