Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Cenim dobro počutje

Citiraj
Pred kratkim sem končala z morda najdaljšim projektom v svojem življenju - permanentnim hujšanjem. Tudi ko mi je uspelo sklatiti s sebe nekaj odvečnih kilogramov, se počutje dolgoročno ni kaj prida izboljšalo, zato sem sklenila, da je konec. Se mi je zazdelo, da bo veliko bolj produktivno, če začnem raje delati na svojem dobrem počutju. In sem odkrila hojo. Kaj pa vi počnete za dobro počutje, za svojo dušo?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Cvetka, strinjam se s teboj, glavno je dobro počutje. Sama tudi zelo rada hodim, ker pa imam psičko sem "primorana" na vsakodnevne sprehode. Najbolj všeč so mi jutranji sprehodi pred službo, ko na Rožniku skoraj ni ljudi oz. samo redki sprehajalci psov. Drugače pa tudi kolesarim z gorcem, na turo gremo velikokrat vsi trije- psička in mož. Pred leti sva z možem veliko hodila v gore, sedaj pa je v prvem planu kolo...malo za šalo pa še bolj za res: mož bi itak še z gorcem šel na Triglav..
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi meni se zdi najpomembnejše, da je izhodišče dobro počutje, ki gre v resnici tudi z roko v roki z zdravjem. Mene napolni z energijo, tako kot Pokraculjo, vedno sprehod z mojima psima pa kolesarjenje pa hoja v hribe oz. kamorkoli v naravo, kjer se ne valijo trume ... Duška si pa dam takrat, ko pospravljam in navijem glasbo pa zraven migam pa pojem. To paše vsake tolikokrat in je super za mojo dušo (samo za sosede pa najbrž ne ...;-)).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Draga Cvetka, jaz bi ti svetovala sledeče. Pozabi na vse diete, ne delujejo. Spremeni način prehranjevanja na način, da ješ večkrat po malem. Nisem niti zagovornik, da se nečemu strogo odpoveš. Če te zamika čokolada, recimo, si jo kar privošči, vendar samo košček, dva, ne pa cele. Skrivnost po mojem ni v odrekanju, temveč v količinah nečesa česar pojemo, ter v rednih, MALIH obrokih. In če se le da: ne jesti po šesti uri zvečer. Če je zvečer lakota huda, si privošči kak sadež. Če imaš družino, imejte večerjo ob šestih, najkasneje sedmih, potem huda lakota ne bi smela nastopiti pred odhodom v posteljo. Hoja? Odlična odločitev! Hodi čimvečkrat, vsakokrat, ko se ti pokaže priložnost. Ne jemati hoje kot del hujšanja, jemlji jo kot del življenja. Parkiraj nekoliko dlje od službe, vsako jutro. Tako boš dvakrat dnevno primorana prehoditi neko razdaljo. In tako vsak dan, boš videla kako se bo pot vsakič zdela krajša in lažja. Čimmanjkrat poskušaj uporabiti avto, večkrat se odloči, da pot narediš peš. In enkrat, ko se telo navadi biti fit, te vsakič znova vabi, da spet nekoliko pomigaš.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Se popolnoma strinjam z predhodnki, da je dobro počutje zelo pomembno za nas, če ni dobrega počutja nam verjetno tudi slabo, ne koristi.....itd,,,,mene tudi zelo sprošča hoja ali kolesarjenje, spravi nas v dobro počutje oz. voljo, spet lažje zadihamo...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Cvetka, imam podobne probleme kot ti. Že celo življenje nekaj kilogramov preveč. Če se zelo potrudim, mi rata izgubiti kilo ali tri, več ne gre. Pa se ne sekiram preveč zaradi tega, saj mislim, da imam kar dobro kondicijo: pozimi hodim 3x na teden na telovadbo, sicer pa plavam in hodim v hribe.
Na vrh Sledi ZS Objavi