Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Šampanjec tako in drugače

Citiraj
Danes mi je moj prijatelj Robert, ki stoji za res izjemno prodajalno šampanjcev na http://www.sampanjec.si zaupal eno malo skrivnost:
- različni letniki šampanjcev in njihove variacije zahtevajo primerno temperaturo, ki pa je višja od tiste (5-6 stopinj C), ki so nas jo primarno učili
- namreč, marsikdaj se pri nizki temperaturi aroma ne razvije povsem. Spominjam se šampanjca iz vasice Mailly, ki je tako lepo dišal po cvetju, da bi ga raje vohal kot pil - ampak na žalost sva z ženo ugotovila to šele na koncu, ko se je segrel in je šele dosegel pravo aromo, ko sva bila pri koncu. Še danes mi je žal, da sem se držal ustaljene formule (in vem, veliko sva zamudila)
- pravi šampanjec je bolj suh, le redko kateremu sladkemu se posreči narediti pravo aromo. In ko se kislinice združijo v pravo simfonijo in je jezik v nebesih, takrat veš, kaj poizkušaš.
Ne, ni se ga dobro napiti s šampanjcem. Dobro je okušati in tako kot pri vseh pravih vinopivcih, uživati v trenutku ekstatične arome. Kot dober seks, mar ne :)
Na vrh Sledi ZS Objavi