Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Korenjček

Citiraj
Zanima me ali je korenjček res koristen za vid? Imam probleme že od malega. Prosim za pomoč.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ali obstaja še kaj podobnega, kar je dobro za vid?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Uživanje korenja je dobro za vid zaradi beta karotena, ki ga organizem pretvori v vitamin A. Živila bogata z beta karotenom so še špinača,paradižnik, brokoli, borovnice, mango. Vitamin A varuje oči pred prostimi radikali in oksidativnim stresom ter izboljšuje vid v mraku.Za zdrave oči so zelo pomembna mikrohranila, torej hrana, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov. Nič ni narobe, če jih zaužijete tudi s prehranskimi dopolnili.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Živjo, korenček ne le, da je dober za vid, odličen in zelo zdrav je za celoten prebavni trakt. Sama redno pijem korenčkov sok že eno leto. Skoraj vsak dan spijem sok iz 1kg korenja. Edino kar opažam je, da sem malce spremenila barvo kože :-) Ne pretirano, sama pač opazim ker se bolj poznam. Redno uživanje korenčkovega soka zelo dobro vpliva tudi na jetra. Zelo priporočam skratka!

Edino vprašanje, ki se mi postavlja je ali je korenje kupljeno v trgovini res dovolj eko...? Kaj menite?

Hvala za odg.
Lep sončen dan!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
->Edino vprašanje, ki se mi postavlja je ali je korenje kupljeno v trgovini res dovolj eko...? Kaj menite?

Karkor opažam je kvaliteta korenja v trgovinah slaba. Verjetno je najboljše, ce se ga pridela doma. Razlika med domačim in kupjenim korenjem je kot noč in dan.
Problem je lahko le pozimi, toda to se lahko reši tako, da se domače korenje preprosto zamrzne.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Žal je korenje v trgovinah in vsa druga zelenjava, zelo daleč od eko oz. bio, pač pa dobro "obogatena" s pesticidi, nitrati, različnimi herbicidi itd. Ekološko pridelano korenje in zelenjava se danes dobi v nekaterih eko trgovinah, eko stojnicah na tržnicah, eko kmetijah in pa kdor ima pač možnost na domačem vrtu oz. vrtu staršev. Nekatere trgovine sicer prodajajo zelenjavo pod oznako bio kar pomeni samo to, da ustreza minimalnim standardom EU-ja- beri: ta zelenjava je samo malce manj "obogatena"...
Na vrh Sledi ZS Objavi