Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Nadomestki mesa?

Citiraj
Živjo,

sem vegetarijanka približno eno leto. Počutim se super, na meso se ne spomnim več :-) in sem zelo zadovoljna. Zanima pa me, kateri so nadomestki za meso, poleg tufuja. Sama razen tofuja namreč ne uživam nič drugega (včasih kakšno vegetarijansko rezino) zato me zanima ali mi na dolgi rok lahko začne primanjkovati, kakšnih vitaminov...?

Hvala!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lepo pozdravljena! Nadomestkov za meso je kar nekaj, poleg tofuja (ki je na voljo tudi v začinjeni različici) so tu še vegetarijanske hrenovke, vegetarijanske pečenice, sejtan, soja (pazi, da preveriš - da ne vsebuje GSO), tempeh ... Če želiš le "meso na videz", se da fino pripravljati tudi različne polpete iz zelenjave, otrobov - na milijon in en način (sama imam to najraje)! Seveda moraš kot vegetarijanka paziti na to, da se prehranjuješ kar se da raznoliko in da uživaš čim več vitaminov, mineralov ... - tako kot povsem običajni ljudje. Če pa si po naravi nagnjena k slabokrvnosti(tako kot sem bila jaz), sem včasih morala na kakšno kuro, da sem napolnila zaloge železa. Če pa boš pazila tudi na to (čim več zelenolistnate zelenjave v kombinaciji z vitaminom C, alge, polnovredna žita ipd.), boš zdrava. Pomembno je, da poslušaš svoje telo, kaj ti pravi in da opazuješ svoje počutje.
Več o nadomestkih najdeš tudi v temle članku http://www.viva.si/Zdrav-na%C4%8Din-prehrane/3600/Nadomestki-mesa ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pravijo, da je potrebno v enem obroku ali dnevu užiti stročnice in žito. Imaš pa na voljo res veliko vrst stročnic in žit ... posebno v trgovinah z zdravo hrano.
Na vrh Sledi ZS Objavi