Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Vzdržljivostni športi in napitki

Citiraj
Zanima me kakšne napitke je pametno izbrati za vzdržljivostne športe, kot je kolesarstvo. Če gledam na deklaracije različnih "izo" napitkov so podatki o ogljikovih hidratih, ki jih običajno pogledam. Sem pa opazil, da imajo nekateri npr.
• 100g ogljikovih hidratov
• od tega 100g sladkorja
drugi pa imajo od celotne količine ogljikovih hidratov nič ali pa malenkost sladkorja.

Kateri napitki so boljši? In še ali so ti sladkorji umetna sladila a-la E954 ali ne? Ker ne maram uživati umetnih sladil, če je to le mogoče.

Hvala, R.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz probavam kar s quickfixom (doma narejen zvarek): Mešanica 1/3 soka in 2/3 z dodatkom himalajske soli (je boljša od navadne morske, ker vsebuje še druge minerale). Kot dodatni booster imam s seboj še jabolčni sok. Moraš pa to mešanico začeti piti prej, predno ti čist zmanjka sladkorja v krvi, ker se fruktoza vseeno malo počasneje razgrajuje od maltodekstrina.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mali popravek mojega dragega:
"Mešanica 1/3 soka in 2/3 z dodatkom himalajske soli" - pravi napitek je: 3 dcl soka,6 dcl vode in slabe pol čajne žličke soli( oz. razmerje po želji: 1/3 soka, 2/3 vode, ki ji dodamo himalajsko sol.

To je najbolj natur izo napitek, ki ga lahko telo v celoti izrabi. Sploh himalajska sol je zakon ( priporočam za vsakodnevno uporabo tudi v kuhinji)več o njej:http://www.viva.si/Alternativna-in-naravna-pomoč/3858/Himalajska-sol in http://www.viva.si/Alternativna-in-naravna-pomoč/826/Himalajska-ali-Aleksandrova-sol

Izo prodajni napitki na N načinov... tržna niša in samo izhod v sili.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super info. Torej sem pravilno sklepal, ker sem običajno gledal na deklaracije, da je delež sladkorja v ogljikovih hidratih čim manjši. V bistvu je preostanek maltodekstrin, ki pa je očitno še boljša stvar kot fruktoza.

Načeloma uporabljam ali ENERVITENE (pa ne delam reklame tle), ker se mi zdi v redu, še najraje pa na domačem grozdjevem soku (v dva- ali tri-kratni sladkosti, kot običajno), ker se učinek pitja tega soka pozna takoj ko ga dobiš v usta. Dobesedno.

Ampak tega soka se žal ne da kupiti...

Kaj pa je tale varijanta s soljo? V čem je pa to fora? Proti dehidraciji ali kaj? Sam sicer uporabljam direktno piransko sol. Neprečiščeno. Tak fejst okus na hrani... Mmmmm. ;)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Še eno vprašanje: Kje pa se pri nas da kupiti himalajsko sol? Kakšen večji bolj založen Mercator mogoče tudi? Ker samo zaradi soli ne bi romal v kakšno staro Ljubljano, na primer.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Neprečiščena piranska sol zna bit tud v redu. Sol rabiš, ker s potenjem izgubljaš minerale in moraš tudi te nadomestiti. Meni je pogosto primanjkovalo magnezija in posledica so bili krči (ne sicer na turi ampak dan po tem, problem sem rešil z občasnim jemanjem magnezijevih tablet).
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pretekli teden sem prakticiral rahlo slane napitke in moram potrditi njihovo učinkovitost. Danes sem zelo uspešno odpeljal na takšnih iso+salty napitkih dolgo Franjo brez kakršnih koli težav s krči ali pa sumi na krče... Hvala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Himalajsko sol lahko kupiš tudi v večjih Mercatorjevih centrih, sicer pa v trgovinah z zdravo hrano.
Čestitke za Franjo!!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Opa opa :) Ta dolga Franja pa ni kar tako :) Pa še vroče je bilo včeraj...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala hvala... Ampak je bil očitno super dan za vrtenje pedal.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz sem pa raje fuzbal pogledal in šampanjc na zmago naših spil :) ok, priznam, da sem bil na furci v četrtek in petek in nato smo še v soboto v Bohinju naredili kopalni predogled - beri: kratek vstop v mrzlo vodo in takoj ven in nato ležanje v senci in seveda obvezno testiranje piva in pizze pri Kramarju. Danes pa sem popoldansko spustil zaradi lažjega prehlada :(, ki sem ga zgleda staknil v petek, ko sem se po ovinku čez Katarino podal na piknik, ki ga je firma mela v Smledniku (in mrzlem pivu na pikniku).
Na vrh Sledi ZS Objavi