Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Mleko - ja ali ne?

Citiraj
Če ste zasledili tale prispevek z novinarske konference - Mleko, kaj je res in kaj ne?, se vam je morda tudi vam narisal vprašaj nad glavo - ker sedaj pa res ne vem, kaj je res in kaj ni. Kaj vi mislite o mleku? Je zdravo?
In katero se vam zdi bolj zdravo? Npr. da je nevarno, da se okužiš z mlekom iz mlekomata, v redu, ampak kaj pa ostale prednosti tega mleka? Zakaj niso o tem govorili?
Prispevek najdete tukaj ...
http://www.viva.si/Novice/5653/Mleko-kaj-je-res-in-kaj-je-la%C5%BE
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ko sem bila še otrok sem vsak vecer s kanglico hodila k bližnjemu kmetu po mleko. Jasno, da ga je bilo treba zavreti, tako kot sedaj mleko iz mlekomata- sicer ne vem s cim krmijo krave, ampak ziher je mleko oz mlekomata MLEKO, ne pa umetna razredcena brozga v trgovinah, ki se sedaj prodaja pod imenom mleko. Da o skodljivosti homogeniziranega mleka sploh ne govorim.
Zdravo? Hja mnenja so razlicna. Osebno mislim, da ce ze mleko, potem so boljsi mlecni izdelki, ker so lazje prebavljivi. Je pa res, da smo ljudje leni, z mano vred- se mi ne da do mlekomata, pa mleko zavreti itd. in raje kupim umetno brozgo v trgovini. No, uporabljam jo samo za dodatek k crni jutranji kavi. Pa po moje smo ze vsi tako navajeni na trgovinsko mleko, da nas pravo mleko sprva odvrne, ker nam je premocno...
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Pokraculja dne ponedeljek, 13. september 2010 ob 08:27
Citiraj
Jaz bolj prisegam na jogurte, kefirje ...
Pa še ena čisto praktična - moj sin je imel kronične laringitise; ker je zelo kašljal je imel zelo razdraženo grlo. Če je pil mleko, je bil kašelj še bolj izrazit, oz. imela sem občutek, da so se mu po razdraženem grlu naredile obloge, kar ga je še bolj dražilo. Po jogurtih in kevirju pa ne.
Seveda pa, če že pijete mleko, mlekomat je zakon!!!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz sem za kefir in jogurte. Po kavi z mlekom iz mlekomata sem obležala za 4 dni. Bruhanje, driska, vročina. Mogoče je bila samo moja preobčutljivost, mogoče pa še kaj drugega.... Mlekomatu pa se ne približam več.
Na vrh Sledi ZS Objavi