Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Polži na vrtu

Citiraj
Letos imam velike težave s polži, t.i. "lazarji" na svojem domačem vrtu. Jaz nikoli nič ne škropim, toda zdaj bo potrebno uporabiti kakšen pripravek proti tej golazni, saj so mi pojedli že večino posajenega. Zanima me, ali kdo pozna kak učinkovit in čim bolj naraven način kako se znebiti te nadloge?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Peter, kaj če bi probali z BIOGRENO? To je poseben granulat, ki odganja polže, obenem pa deluje tudi kot gnojilo za vse vrste rastlin in rož.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala za predlog, bom poskusil.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mi smo imeli podobne težave na domačem vrtu. Nato je babica opazila, da polžev več ni. Nismo vedeli. kam so izginili, nato pa sem en večer zaslišal dobesedno lomastenje po vrtu. Iz solate je pricapljal jež. Hitro nam je postalo jasno, kam so šli vsi polži. Ježi se namreč zelo radi hranijo s polži. Poišči ježa in ga postavi na vrt. :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz si nataknem rokavice, vzamem vrečko in grem po vrsti - meter po meter po vrtu in polže pobiram. Polno vrečko "prijateljev" sin odnese v gozd in jih tam strese na tla...tako, dan za dnem. Zdaj pa je itak vse suho in jih je vročina pregnala.narava dela svoje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, tudi jaz sem imela letos veliko težav s polži na vrtu. Tudi jaz jih sama pobiram, če le najdem kakšnega, ampak imam na sumu svojo hčerko, da jih ona kdaj pa kdaj nalašč nese nazaj na vrt. Ko gre sama po solato in si jo pripravlja v kuhinji, vedno najde kakšnega in ga da nazaj na vrt. Ko sem jo zalotila, je rekla, da je dovolj za vse ... No, ja ;)
Na vrh Sledi ZS Objavi