Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Koža na podplatih

Citiraj
Ima katera kak recept za mehčanje kože na podplatih? Kaj drugega kot drgnjenje s tisto grobo lopatico?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Uf, tudi meni zelo zoprno nujno opravilo.Žal se mi je še vedno najbolje obnesla groba lopatica, pa verjami, da sem probala že ful nekih gobic, pa kamenčkov oz. skoraj vse, kar se lahko na to vižo dobi v drogerijah. Odstranjevanje trde kože je pa precej lažje, če si preje stopala namakam v lavorju s slano vodo.Lavor si prinesem pod računalniško mizo, dam tačke v vodo in med namakanjem veselo srfam po netu in tistih 15 minut mine ena, dva tri... potem pa še par potegov z lopatico in uff, kooooooončano!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Čaw...kot je že Pika Nai rekla imam podobno rešitev...peling z morsko soljo in olivnim oljem. Vmasiraj to v podplate, kakšnih dest minut drgni in bo sigurno pomagalo. Nogice imaš po tem kot dojenček:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nadaljevala bi tam, kjer je končala Ela. Enkrat, ko že imaš trdo kožo na podplatih se jo na ta način odstrani, potem pa je potrebno paziti, da se spet ne ponovi. Sama se namreč rada držim načela 'bolje sprečiti, nego lečiti', in tudi drgnenje kože pomaga samo trenutno, trda koža se namreč lahko nato spet in spet pojavlja. Torej enkrat, ko dosežete mehko kožo, jo potem negujte. Dokler je še čas. Svetujem, da si podplate pred spanjem vsake toliko namažete s kremo in nadenete nogavičke za čez noč. Svetujem pa kreme, ne olja, ker so kreme bolj negovalne, se bolj utrejo v kožo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zadnjič sem bolj za šalo kot zares sprobala še eno metodo - nadebelo sem se namazala po podplatih z ognjičevo kremo (kupila sem neko naravno v lekarni), pustila sem jo nekaj časa, nato sem šla pod tuš in kar z rokami odstrania vso trdo kožo. Čisto preprosto je bilo. In moji podplati so sedaj kot podplati mlade deklice.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
baje je ful dobra ognjičeva krema od Greenmedica
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Larisa,probala sem tvoj recept in deluje. Sem si pa najprej pustila kremo kakih 10 minut, pa ni bilo ok, potem pa dobro uro in koža se je lepo zmehčala.Pod tušem pa še 2x čez z lopatico in moji podplati so čisto gladki in prenovljeni.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lahko tudi kupite kremo za podplate z aha ali bha kislinami.
Na vrh Sledi ZS Objavi