Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

100 % naravna kozmetika boljša od nenaravnih - da ali ne?

Citiraj
Meni je nekdo, ki prodaja 100 % naravno kozmetiko enkrat odgovoril na to vprašanje, in sicer da ni vsaka 100 % naravna kozmetika dobra in vsaka, ki ni slaba.

Pa me zanima kakšne imate vi kaj izkušnje z čisto naravnimi kozmetikami in tistimi, ki niso naravne.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kaj pa smatraš pod 100% naravno kozmetiko? Naravne sestavine, ki so obdelane in zapakirane? Ali recimo to, da je za suho kožo dobro domače olivno olje z dodano limonino lupinico za aromo (pa še komarje odganja), kot delajo ženske v Dalmaciji? Naberejo na vrtu in zmešajo.... Je še naravna kozmetika, če ti izdelek prodaja neko podjetje, ki ima serijsko izdelavo?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz sem že pred časom obupala nad naravno kozmetiko. Nimam čisto nič proti njej in vesela sem, če kateri prijateljici povsem odgovarja kozmetika, ki jo prepriča z "naravnostjo".
Žal se pri meni dr. Hauschka izdelki niso obnesli (rdečica, srbenje), prav tako z ostalimi izdelki "naravnih programov" kot je Weleda nisem dosegala želene elastičnosti kože. Tudi med, ki ga uporablja babica za nego ustnic mi še nikoli ni povzročil takega olajšanja na razpokanih ustnicah kot zna to storiti blistex. Prav tako se mi še nobena rana ni zaradi oljčnega olja hitreje celila kot z bepanthenom. Zdi se mi, da narava kljub svoji veličini včasih ne zadostuje - vsaj pri meni ni. In tudi ne bi mogla reči, da mi je 100 % naravna kozmetika kaj bolj pomagala, ko sem potrebovala pomoč ... Žal se resnično zanašam le še na zanesljive in preizkušene proizvode.
Kar se naravne kozmetike tiče (nisem glih ziher, da je to kozmetika :)), bi rekla, da mi olivno olje pomaga (ob takojšnjem ukrepanju) proti herpesu na ustnici, za masažo pa res uporabljam naravna olja. Konec koncev vse, kar damo na kožo, gre tudi skozi njo v nas. No, to so moje izkušnje ... res jih je bolj malo, samo ko pogledaš ceno za Loccitane se res malo zamisliš, če ne bi raje kaj bolj "natur" :D No, moram priznat, da se mi po nobenem Loccitanovem izdelku še niso naredili ne izpuščaji, mozolji ali srbečica ... koža pa je vrhunska. Moji koži žal taka nenaravna kozmetika najbolj odgovarja.
Je pa res, da smo vse različne in da mora vsak, ki uporablja kozmetiko sam presodit, katera vrsta mu najbolj odgovarja. Kolegica je čisti fan od Welede in ima čisto vse, kar rabi, od tega podjetja. Velik fan je tudi Weledina promotorka v Sloveniji Sanja Lončar, ki promovira tudi dr. Hauschka, tako da je to verjetno resnično kvalitetna kozmetika - le paše najbrž ne vsakemu, no vsaj menim, da nisem edina ... Me pa res zanima, kakšne so še druge izkušnje uporabnic z bolj ali manj 100 % naravno kozmetiko.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
L'occitane in Body shop meni ustrezata, Weleda pa absolutno ne pride v poštev. Pri meni sproži kihanje, pri hčerki pa celo izpuščaje! Dr. Hauschka še nisem preizkusila.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
T.i. naravna kozmetika je zelo dvorezen meč, vsaj po mojem mnenju. Mnogi izkoriščajo trenutno popularnost naravnih in eko izdelkov. Mislm, da je tega največ ravno pri kozmetiki in prehrani. Kolegica, ki se prav dobro pozna na te zadeve mi je povedala, da je na nekem sejmu spoznala gospo, ki je na ves glas trdila, da so njene kremce naravne...kolegica je šla z njo v globjo debato in na koncu je ugotovila, da krema vsebuje sestavine, ki zelo škodujejo koži in ji seveda to tudi povedala..ženska je najprej zrdela in nato prebledela...tako da je treba biti kar previden pri tem.

Sicer pa je tudi tako, da je naše telo (seveda tudi koža) navajeno na "kemijo" in nezdravo (ker nas je družba leta in leta zavajala, da je to zdravo) in to, paradoksalno celo boljše in lažje sprejema kot naravno...a to je le na kratek rok... Zato organizem na čiščenje oz. na menjavo iz kemije na eko najprej reagira negativno (izpuščaji, alergija, mozolji, fleki...) a ko se telo prečisti in navadi je naložba večkrat povrnjena v dobrem počutju in lepem izgledu. A ponovno, kemija gre na kratek rok in celo učinkuje na ta kratek rok, na dolgi rok pa je pogubno...

Moje mnenje: v večini (ne vseh) primerih je tako, da več ima kozmetika promocije v smislu, kako naravna in zdrava je, manj je v tem resnice.

Sama imam pozitivne izkušnje z Dr Hauschka...za ostalo bi težko rekla, ker nisem preizkusila...dobro pa se je ravnati tudi po občutku in ne vedno po tem, kaj nam rečejo "strokovnjaki"...vsaj tako jaz v zadnjem času izbiram hrano in kozmetiko in izkazalo se je za dobro :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kako zdi ta kozmetika, ki sem jo tukaj zasledila pred kratkim. http://puranatura.si
Zanima me ali je naravna in okej za mojo kožo. Hvala
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni je yves rocher top glede deodozontov. Sam nelipot, ki je sicer slovenski me ni navdušil. Sama sem pred časom zasledila to stran in sem zadovoljna s ponudbo in kozmetiko http://www.monna.si
Na vrh Sledi ZS Objavi