Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Nega intimnih predelov

Citiraj
Zanima me, kako je z izdelki za intimno nego. Slišala sem namreč, da niso tako zdravi in priporočljivi in da lahko prej kot ne, podrejo ravnovesje kože...no, pa imamo potem še več težav (srbenje, pekoč občutek itd.)...Ima kdo kakšne izkušnje?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Izdelki za nego intimnih predelov so menda zelo agresivni in izsušijo kožo. Ginekologinja mi je svetovala, naj se umivam z navadnim milom, vendar samo kožo zunanjega spolovila, nikakor pa ne sluznice, ker jo razdražiš. Če je sluznica zdrava, se čisti SAMA in je ni treba umivati z milom, ampak zadošča voda. Zdravje nožnične sluznice pa lahko vzdržujemo tudi s probiotičnim jogurtom, ki ga damo na kosem vate, ga vdenemo v zunanji del nožnice in nosimo čez noč. Vzpostavijo ravnovesje flore v sluznici in občutek je res blagodejen.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Strinjam se z Rozo. Tudi meni je ginekologinja svetovala isto, s poudarkom, da mi odsvetuje intimna mila. Za kožo zunanjega spolovila pa naj uporabljam navadno, trdo milo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kaj pa menite o bio-intimnih milih? Hm?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Najbrž so bio intimna mila vseeno manj agresivna od navadnih.. Jih katera uporablja?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz tudi mislim, da so ekointimna mila dovolj nežna, ponavadi je noter kakšna kamilica pa čajevec (še pomaga pri kakšnih glivičnih težavah), tako da so čisto ok. Jaz sem nekaj časa nazaj uporabljala takšno milo in sem bila zadovoljna.
Na vrh Sledi ZS Objavi