Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kako do zobozdravnika?

Citiraj
Ali mi lahko kdo svetuje, kako naj pridem do zobozdravnika, ki bi imel koncesijo. Že tri leta nisem bila pri zobozdravniku, ker nisem do sedaj našla niti enega, ki bi imel prosto mesto za novega pacienta. Res nimam toliko denarja, da bi lahko hodila k zasebniku, kjer je že preprosto plombiranje zelo drago. Zanima me tudi, ali so Slovenci začeli odhajati k zobozdravniku v tujino, kjer so storitve cenejše?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz hodim na privat. Ker imam zobe v strahotno obupnem stanju in ker sem zelo občutljiv na odnos zobozdravnika do mene, sem šele v drugem poizkusu našel ustreznega zasebnika: Dr. Nenada Markoviča, ki deluje v Ljubljani. Kar je meni pomembno je: Da lahko termin prestavim, pa ne čakam 2 meseca in pa, ker me je izredno strah zobozdravnika in slabo prenašam šarjenje po goflji, da ima ta zobozdravnik dovolj občutka, da ne pade ven. Imam tudi močan refleks po bruhanju in doktorjeva potrpežljivost in tudi znanje (sedaj pred posegom v zadnjem delu ust vzamem precej močne tablete proti bruhanju) sta sploh omogočila, da se lahko normalno zdravim. In ja, zelo pomembno je, da je zobozdravnik tak, ki se zna tudi opravičiti in priznati (zelo redko, a se dogajajo, še sploh, ko rešuje stvari, ki so res težko rešljive in bi večina ostalih zobozdravnikov že zdavnaj samo izpulila zob) napako - vsaj pri meni to pusti pozitiven vtis.
Še cena: Plombiranje in zdravljenje zob z dobrimi materiali pride okoli 100 EUR mesečno (1 seansa/mesec). Morda se sliši veliko, vendar, če veš, da se je vrhunski strokovnjak z dobro opremo eno uro ukvarjal s teboj, se mi, vsaj v primerjavi s frizerji, ta cena ne zdi pretirano visoka. Vsekakor pa bom za protetiko moral poiskati koncesionarja, ker, žal, celotnega stroška ne bom moral poravnati iz svojega žepa. V tujino pa raje ne bi šel, pa ne zato, ker bi bili tam slabi zdravniki. Ampak, če se kaj zakomplicira je dobro, da je lečeči zobozdravnik blizu.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Aja, še to, za popravek napake dober zobozdravnik zasebnik ne računa dodatno !!!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Kako do koncesionarja je »projekt« zaradi dolgih čakalnih dob in zasedenosti. Moja sodelavka si je pred dobrim letom izbrala 5 koncesionarjev in šla ob dnevih za naročanje osebno do vsakega posameznega zobozdravnika ( po telefonu ne naročajo). Njen princip je bil, pri komu bo preje na vrsti, saj so bile čakalne vrste od 5 mesecev naprej in po nekaj mesečnem čakanju jo je eden izmed njih le vzel za svojo pacientko.
Slišala pa sem, da ljudje za večje zobozdravstvene posege oz. zobno protetiko hodijo celo v Indijo! Baje naj bi bilo za pol ceneje kot pri nas in to vključno z letalskim prevozom in nekaj tedenskim bivanjem tam.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Raje plačam pri zasebniku, kakor da čakam mesece... Res je, da nastane problem, če imaš malo več za narediti. Dokler pa gre za manjše popravke ali pa samo kontrolni pregled, so pa zasebniki veliko boljša izbira.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če želiš koncesionarja, je to velik projekt. Če želiš dobrega koncesionarja, pa skoraj nemogoče. Za zdravje je pri nas trenutno zagotovo najboljša opcija zasebnik.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi sama sem pri Nenadu Markovicu in sem z njim izredno zadovoljna. Sem ze razmisljala, da ce bi se odselil iz Ljubljane, ne bi zamenjala zobozdravnika, temvec bi mu sledila, kamorkoli bi pac sel. Izreden odnos, izreden obcutek za ljudi, nad njegovim delom nimam ene pripombe. Kvalitetni materiali, za kar se seveda placa.
Vendar za tiste, ki bi si raje uredili mesto pri koncesionarju, svetujem, da se tega lotijo projektno. Da se urediti tudi mesto pri njih, samo nekoliko potrpezljivosti je potrebno. Izberite si sirsi nabor koncesionarjev, tudi 10, ki bi vam prisli v postev, ter jih zacnite klicati. Imejte tudi v mislih, da bo enkrat, ko naletite na prosto mesto, potrebno na prvi obisk pocakati par mesecev, ampak to smo ze nekako vajeni, a ne? Cas pa tudi hitro bezi. Dobro je tudi te stvari urejati preden imamo bolecine. Pa se ena stvar: tudi pri koncesionarjih ni vse zastonj. Recimo bele plombe se placa, te pa zelimo zadnje case vsi, mar ne? Protibolecinsko imekcijo je tudi potrebno placati, nadstandardne materiale tudi, s tem, da povedo, da so tisti materiali, ki so v ceni zavarovanja, nekoliko nizje kakovosti, zdrzijo manj let. Vendar pri vecjih posegih je vcasih lazje nekoliko doplacati pri koncesionarju, kot celoten znesek pri privatniku. Razlika v ceni zna biti takrat obcutna.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ravno danes sem zasledila tale članek, kako izbrati dobrega zbozdravnika
http://www.viva.si/Zobozdravstvo-Stomatologija/14891/Kak%C5%A1en-je-dober-zobozdravnik
Na vrh Sledi ZS Objavi