Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Popolna anastezija med zobozdravstvenim posegom

Citiraj
Videl sem da v ameriki ljudem pri zobozdravniku dajo nek plin ki jih uspava. Zobar naredi svoje in pacienta poseg nič ne boli. Ali imamo v sloveniji kaj podobnega?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Viki, pa si prepričan, da si to želiš? Tudi sama sem videla, da jih uspavajo, vendar to takrat, ko deljao posege po vsem zobovju, ko popravljajo več zob hkrati. Sama zelo rada vzamem lokalno anastezijo, po kateri po posegu preprosto vstaneš in greš. Če te uspavajo, pa je vprašanje koliko časa ta učinek drži. Uro? Strinjam se tudi s svojim zobozdravnikom, ki pravi, da ne popravi več kot en zob naenkrat, ker potem, če pride do bolečin, ne ve kateri zob mora še enkrat odpreti. In je škoda, da odpira zob po nepotrebnem.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni je zobozdravnik pulil zob. Dal mi je tri injekcije in me je še vedno bolelo. Ni mogel ugotoviti zakaj. Dlesen sem imel omrtvičeno a je vseeno bolelo. Problem je bil v tem, da je bil zob vraščen v kost in je dejansko bolela kost. To je odkril ko je bil zob že zunaj. Krive so bile rentgenske slike. Na njih se ni videlo kako so korenine vraščene.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zato bi raje kar totalno anastezijo. Ali kdo ve kje se to pri nas dobi.
Na vrh Sledi ZS Objavi