Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Zanimiv zakljucek..o odvisnosti (avtor Metoda Svalina, Poznavanje problematike uživanja konoplje, alkohola in nikotina v RS)

Citiraj
Zanimiv zakljucek..o odvisnosti (avtor Metoda Svalina, Poznavanje problematike uživanja kanabisa, alkohola in nikotina v RS)Uživanje različnih drog zlasti alkohola in nikotina, je v slovenski družbi, podobno kot v drugih sodobnih družbah, precej razširjeno. Uživanje mamil ne bi smelo biti pravni, še manj pa kazenskopravni problem, ker je očitno neučinkovit. Zdravje naj bi impliciralo možnost optimalnega izkoriščanja telesnih in psihičnih sposobnostih organizma, torej zdravje ni samo odsotnost bolezni, ampak kot stanje popolnega telesnega, duševnega in družbenega blagostanja, kar pa odvisna oseba nikakor ni sposobna doseči. Zaradi razlogov, ki so utemeljeni s skrbjo za zdravje, država ne more na eni strani izvajati politike prepovedi drog, državljanov izločiti zaradi ilegalne odvisnosti, kar povzroča njihovo socialno obubožanost, in na drugi strani podpirati prav tako nezdrave, vendar legalne droge, z dovoljenjem njihovega reklamiranja (tobak, alkohol, farmacevtske snovi) in podpore industriji, ki te droge proizvaja. Tako pridemo do dvojne morale države, ki nikakor ni v prid reševanju problema odvisnosti.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Slovenija si pravzaprav skoraj ne zasluži naziva "DRŽAVA". Tudi t.i. slovenski strokovnjaki si ne zaslužijo tega naziva! Še posebej na Ministrstvu za zdravje! Pravzparav je Slovenija skupaj s svojimi politiki, funkcionarji in t.i. strokovnjaki kar pokvarjena država!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Država bi rada ljudi "dresirala", to pa seveda ne gre. Vsaj ne na dolgi rok.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja pa še kako nas dresirajo. In vedno bolj nas bodo.Ker ni VEČ denarja mora biti vsaj disciplina,da nam lahko vzamejo še tisto kar imamo.
ŽALOST.
Lp
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Prebral sem seminarsko nalogo Metode Svaline. Navadno skropucalo!
Na vrh Sledi ZS Objavi