Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

težave v spolnosti

Citiraj
Pozdravljeni.

S partnerjem sva skupaj že 14 let in imava 2 otroka (6 in 2,5 let).
Imela sem težave z zanositvijo pred prvim otrokom, namreč imela sem dva splava.. Potem je prišel na svet starejši, pri katerem je bilo pri 1 tednu ugotovljeno, da ima težave z ledvičkami in sledili so razni pregledi itd. V glavnem želim povedati, da se mi je takrat v bistvu podrl svet. Že pred zanositvami sem imela težave z depresijo, katere sem zdravila s tableti. potem sem le to v času nosečnosti prekinila. po prvem porodu sploh pa po teh novicah pa se mi je zadeva začela ponavljati. Želim povedati to, da imava s partnerjem od rojstva prvega sina težave. On ima neizmerno željo po sexu meni pa v bistvu ne paše. In od začetka je to še nekako toleriral, sedaj v zadnjih dveh letih, pa je situacija čedalje hujša. Poleg tega ko ne dobi svojega se usede pred tv in gleda erotične filme... Začeli so se očitki, da mi ni za njega, da se mu nič ne posvečam, da ne znam na tem področju nič, v bistvu imam pa težavo, da sploh nimam potrebe. Imam ga zelo rada in me vsi ti očitki čedalje bolj prizadanejo. Zato sploh ne vem več kaj naj naredim.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če prav razumem, težave v spolnosti pred prvim porodom, niso bile prisotne. Lahko predvidevam da ste si pred porodom bolj želeli spolnih odnosov? Očitno imate partnerja, ki vas upošteva in razume. Torej lahko z optimizmom začnete pogovor o tem, kaj vse se v vas dogaja, da ste izgubili željo po sexu. Zase vem, mi nič ne gre bolj na živce, ko partnerka pričakuje, da bom najine težave reševal sam. In če partnerju ne poveste kaj, kako in zakaj te moti, ali kaj se v vas vse dogaja, ga, tudi nehote, izključujete. S tem pa problem samo poglabljate. Tako vsaj jaz mislim.

Če prav razumem, da težav v spolnosti, pred rojstvom prvega sina niste imeli, potem predvidevam, da so se vas zmanjšale potrebe ali želje. Prosim, popravite me, če narobe razumem vaše pismo. Če ste torej prej bili na tem področju bolj "usklajeni", zdaj pa z vaše strani ni več takšne želje / potrebe...ali so se njemu potrebe povečale, ali vam zmanjšale? Ta del niste jasno napisali ali pa jaz nisem dojel. V vsakem primeru bo verjetno iskrenost z vaše strani in razumevanje z gospodove strani rešitev.

Verjetno se je zgodilo nekaj, kar samo vidva vesta, ali bolje, samo en od vaju.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Seveda je bolezen otroka boleča stvar, vendar življenje gre naprej. Veliko sreče vam želim
Na vrh Sledi ZS Objavi