Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Povišan holesterol

Citiraj
Na sistematskem pregledu so mi odkrili, da imam povišan holesterol. Ker imam normalno telesno težo sem popolnoma šokirana. Zanima me, ali obstajajo kakšna naravna sredstva proti holesterolu, ker ne bi rada jemala zdravil?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Povišan holesterol lahko pride tudi od stresa. Sicer pa ti svetujem, da v prehrani čimpreje zamenjaš živalske maščobe z rastlinskimi. Holesterol znižuje redno uživanje živil, bogatih z rastlinskimi steroli ( oreščki, sadje, rastlinska olja, zelenjava, žitni izdelki) Poleg uživanja teh živil v zmernih količinah, lahko na svoj jedilnik uvrstiš naravne napitke, ki imajo že dodane potrebne in priporočene dnevne odmerke rastlinskih sterolov. Tudi izoflavoni, največ jih je v soji, znižujejo holesterol. Dobiš jih v obliki tablet ali praškov različnih okusov. Od prehranskih dodatkov pa priporočam česnov izvleček in omega 3 maščobe.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Betica, verjetno imate že kar resno povišan holesterol, zato vam predlagam, da čimprej začnete uživati polnovredno rastlinsko hrano, brez dodajanja olj. Le tako boste dokazano spravili holesterol pod 3.9, ki je varna meja. Več o tem si lahko preberite v knjigi "Preprečite in odpravite srčnožilne bolezni".
Na vrh Sledi ZS Objavi