Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Otekle noge

Citiraj
Zadnje leto imam težave z zatekanjem nog. Naredila sem že vse preiskave (krvne, ledvične , srčne...) in je vse bp. V poletnih mesecih je otekanje večje (po celi dolžini noge, najbolj po stegnih), noge me bolijo pri večjih naporih (npr. po stopnicah, daljši hoji). A je kdo imel podobne težave, pa jih je uspešno rešil? Full bom hvaležna za kakšen ansvet.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tara, tudi sama imam podobne težave, sploh zdaj poleti. Meni je flebologinja (specialistka za bolezni ven) svetovala, naj nosim kompresijske nogavice do kolen. ker je v tej vročini to seveda zelo hudo, si pomagam s kopelmi mrzle vode, nato pa cca pol ure ležim na hrbtu z nogama ob steni navzgor. oteklina ne izgine povsem, malo pa pomaga.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Akupunktura menda tudi pomaga.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Meni je tudi zdravnica svetovala čim več hoje in čim manj sedenja, še posebaj, odkar sem začela delati in vedno več sedim za računalnikom. Jaz imam probleme z zatekanjem že pri 26 letih, tako da moram zelo paziti, da ne bom na stara leta vsa otekla.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zelo pomembno je uravnovešeno vse - od prehrane, gibanja ter razmerja med delom in počitkom. Če dalj časa sedite, se je dobro vmes sprehajati, tako, da spodbudite prekrvavitev, izogibajte križanju nog!
Na vrh Sledi ZS Objavi