Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Povišan holestrol v družini

Citiraj
V družini imamo vsi normalno telesno težo, vendar povišan holesterol. Čisto ničesar več ne razumem, ker sem vedno povezovala holesterol s povečano telesno težo. Starši so na zdravilih, jemljejo statine, zdravnica pa se odloča, da bi tudi meni predpisala ta zdravila, vendar mi je misel na 40, 50 letno jemanje zdravil popolnoma nesprejemljiva. Ali ima še kdo podoben problem?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tole s holesterolom je čudna reč, imam podobne izkušnje. Moja mama je od nekdaj suhica ( po moje čisto genetsko ) prehranjuje se pa skrajno nezdravo. Že od malega se spomnim, kako jo je oče svaril, da vse maščobe pa žolce ji pa res ni treba pojesti. No in ima mama suhica holesterol. Oče pa, ki je bil od nekdaj debelušen in strasten jedec pa nič! Tudi njega se od malega spomnim, kako je "pazil " na hrano- ni maral mastno, če je bilo npr. pohanje je drobtine dol postrgal ( to je bilo 30 let nazaj, ko še ni bilo osveščanja o zdravi prehrani!), količinsko je pa čez dan veliko pojedel, ampak vse je bilo nekje v okviru zdrave hrane- kot se reče danes. Na stara leta ( ima 78 let) je uvedel hladna stisnjena olja, neke kokosove maščobe in margarine, ki nižajo holesterol. Je zelo zanimivo, ko pridem na obisk: pol hladilnika zdrave hrane, druga polovica, ki jo uživa mama, pa ne moreš verjet...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Živjo ! Mene zanima kakšna je razlika med holesterolom v maslu in margarini, saj tega podatka ne zasledim na deklaraciji, kjer sicer piše delež maščob. V medijih berem različne informacije, in ker si rad kaj namažem na kruh za zajtrk, me zanima, kaj je v resnici manj škodljivo. Prosil bi tudi za komentar dejstva, da med in banane ne vsebujeta holesterola, zdravniki pa ju ob povišanem holesterolu vseeno odsvetujejo. Hvala!
Na vrh Sledi ZS Objavi