Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

FILOZOFIJA ALI RESNIČNOST.???

Citiraj
Zadeva: FILOZOFIJA ŽIVLJENJA,STARANJE itd.
ČLOVEK IN ČLOVEŠKO TELO(ki se STARA,izgublja prožnost,funkcionalnost, PRIČNE SE tk.
imenovana DISFUNKCIJA ORGANOV,TELO POSTAJA TOGO,OTRDEVA).
TELO Z ORGANI IN PREDVSEM PSIHA,DUŠEVNOST,DUHOVNOST JE ZELO KOMPLEKSNA MAŠINERIJA,STROJ Z ZELO OBČUTLJIVIMI ORGANI,ŽLEZAMI itd.
Človek se glede svojih GENOV,podedovanih Genov od staršev,to je LASTNOSTI,funkcionalnosti,obnašanja,sposobnosti,LAHKO RODI KOT ZNANSTVENIK,GENIJ,FILOZOF,VREHUNSKI GLASBENIK,PESNIK,PISATELJ,IZUMITELJ itd.
ČLOVEK JE ŽIVO BITJE, KOT RASTLINA,LAHKO JE RASTLINA STRUPENA,ZDRAVILNA,POMIRJAJOPČA,SLADKA,PEKOČA,RAVNO TAKO SO ČLOVEŠKE LASTNOSTI PODOBNE IN JE VEDENJE IN OBNAŠANJE VZROK TEM LASTNOSTIM.
SEVEDA SE LAHKO RODI ČLOVEK TUDI Z GENI ZLOČINCA,NAJHUJŠEGA KRIMINALCA,PSIHOPATA,MANIJAKA,MONGOLOIDA,AVTISTA,TO SO VSE POSLEDICE,ANOMALIJE,KER NARAVA NI POPOLNA.
VSE TE LASTNOSTI ČOVEK POTEM RAZVIJE TEKOM RASTI,ODRAŠČANJA,ŽE LAHKO NAJPREJE PRVO V DRUŽINI,V OKOLJU,V RAZMERAH V KATERIH ŽIVI,MED DOMAČO SREDINO,DRUŽBO V KATERI SE GIBLJE,KAKO JE SPOSOBEN PRILAGAJATI SE SREDINI IN KAKO GA SREDINA SPREJEMA,KAKO JE USPEŠEN,KAKO JE PODVRŽEN VPLIVOM DRUŽBE, ALI SE JE SPOSOBEN UPRETI SLABIM NAVADAM IN VPLIVOM,KOLEGOV,PRIJATELJEV IN OKOLJA.
Človeško telo se stara IN KO GOVORIMO O STARANJU GOVORIMO, O BIOLOŠKEM PROCESU v telesu,ki se pri posamezniku kaže kot postopno slabšanje fizioloških funkcij ORGANIZMA.
To zmanjšuje njegovo sposobnost vzdrževanja ravnovesja v TELESU in s tem povečuje občutljivost na SPREMEMBE.
Staranje je nek proces,JE NEKAJ ČESAR NE MOREMO PREPREČITI,LAHKO PA GA UPOČASNIMO.
LJUDJE SE STARAMO RAZLIČNO,Z RAZLIČNO HITROSTJO,ČE PRAVOČASNO UKREPAMO,PA LAHKO STARANJE UPOČASNIMO.
POGOSTE TEORIJE O OKVARI IMUNSKEGA SISTEMA IN SPROŠČANJEM PROSTIH RADIKALOV,NAM NE POVEDO DOVOLJ,TO SO DELNE TEORIJE.itd.
STARANJE SAMO in POSLEDICE.
PREDEN SE V NAŠEM TELESU VKLJUČI DESTRUKTIVNI MEHANIZEM STARANJA,KI PRAVZAPRAV PROGRAMIRA STARANJE,LAHKO GOVORIMO O OBRABI TELESA,oz. ORGANOV IN POSLEDIČNO NJIH FUNKCIJE.
FUNKCIONALNO TKIVO,PA NAJ GRE ZA JETRA,SRCE,LEDICE, NAENKRAT POSTANE MANJ FUNKCIONALNO,SAJ GA OKVARIJO,NEZDRAVO ŽIVLJENJE, PROSTI RADIKALI,UMETNE MULEKULE,HIDROLIZA, TUDI TEŠKE KOVINE,STRUPI,ZDRAVILA,UMETNE SNOVI.
POSLEDIČNO SE NAMESTO FUNKCIONALNEGA TKIVA RAZVIJE BRAZGOTINA,OZIROMA TAKO IMENOVANO DISFUNKCIONALNO TKIVO ZA KATEREGA JE ZNAČILNA TOGOST,OTRDELOST,SLABA GIBLJIVOST.
ZA OBRABO PA SE PRIČNE EVOLUCIJSKO SAMOUNIČENJE,SAJ SE MORA TELO SAMO UNIČITI.
GOVORIMO SEVEDA O PROGRAMIRANEM STARANJU,KI SE PRIČNE TAKO ,DA SE V TELESU AKTIVIRA DOLOČEN SISTEM,KATEREGA AKTIVNOST MORE STARANJE POVEČEVATI.
IN ČE JE RES,DA IMAMO TA SISTEM V TELESU VGRAJEN,TO POMENI TUDI, DA IMAMO,MORAMO IMETI V TELESU TUDI,SPROŽILEC,DETEKTOR IN AKTIVATOR,KI SPROŽI PROCES STARANJA.
NAJBOLJ POMEMBEN JE ZAGOTOVO AKTIVATOR TEGA SISTEMA STARANJA,KI MORA BITI NAJBRŽ PRISOTEN V VSEH TKIVIH,SAJ SE VSA TKIVA STARAJO IN SO VSA TKIVA ENAKO STARA.
POMEMBEN JE PREDVSEM SRČNOŽILNI SISTEM,KER TA PRENAŠA KISIK IN VSE NAJPOMEMBNEJŠE SESTAVINE PO TELESU,KI NAJ BI BIL ČIST ,BREZ USEDLIN, PROŽEN IN ZANESLJIV,DO VISOKE STRAROSTI.
Na vrh Sledi ZS Objavi