Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

resnica o holesterolu

Citiraj
na internetu sem zasledil članke, ki so jih napisali zdravniki in potrdili drugi strokovnjaki in raziskovalci o tem, kako je cela ta hajka okoli holesterola pretirana in sploh brezvezna, sploh pa zdravila, ki jih farmacevtske firme prodajajo za zniževanje holesterola.
celo zagovarjajo uživanje vsakovrstne hrane, tudi take, ob kateri bi šli holesterofobom lasje pokonci, vendar v zmernih količinah
največji nateg je seveda margarina, ki "znižuje" holesterol - ma masla ne zamenjam za nič na svetu
komu zdaj verjeti? zdrava pamet ob takih diametralno nasprotnih "strokovnih" dokazih čisto odpove...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Dobro jutroooo.) Itak, enako so naredili z osteoporozo, pa variantami na gripe itd.:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Z raziskavami je bilo dokazano, da pri ženskah holesterol ni nikakršen dejavnik tveganja. Za žensko je torej popolnoma vseeno, koliko holesterola ima, ker to ne vpliva na dolžino njenega življenja ali na pojav katere koli bolezni. Zato so diete, s katerimi zmanjšujemo vnos holesterola v telo, nesmiselne. Enako velja za večino moških. Izjema je le majhna skupina moških, ki ima specifično vrsto srčne bolezni – angino pektoris ali infarkt. Pri njih obstaja tveganje, da se jim bolezen zaradi holesterola poslabša ali da doživijo infarkt. Toda tudi v teh primerih je vprašljivo, ali se res splača posredovati. Kljub temu so danes na vrhu porabe med vsemi zdravili prav preparati za zniževanje maščob v krvi, pri čemer se v glavnem misli na statine – pripravke za zniževanje ravni holesterola.

Če tehtaš sto petdeset kilogramov, to zagotovo ne more biti zdravo ...
Debelost in holesterol sta dve različni stvari. Debelost je povezana z večjim tveganjem za bolezni, vendar tudi tu povezava ni tako preprosta, kot si navadno predstavlja laična javnost. Tako na primer ženski tip debelosti s širokimi boki in z veliko zadnjico, t. i. hruškasta debelost, ne pomeni nikakršnega tveganja za bolezni ali krajše življenje. Pričakovanje, da je z zdravili za hujšanje mogoče omejiti bolezni, ni nujno točno. Dokaz za to je zdravilo za hujšanje sibutramin, ki je bilo nedavno umaknjeno iz uporabe. Izkazalo se je, da to zdravilo sicer res zmanjšuje telesno maso, pa še to za največ deset odstotkov, toda hkrati povečuje tveganje za srčno-žilne zaplete.

Iz intervjuja: Lidija Gajski, zdravnica in avtorica knjige Zdravila ali zgodba o prevari
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če vzamem za primer "pandemska gripe" pred časom. Svetovna organizacija ima določene standarde o tem kdaj je pandemija in kdaj še ne. Nekje v začetku te gripe so znižali svoje standarde da so lahko javnosti rekli da je epidemija. Ker drugače gripa zares ni bila tako množična. Pred desetimi leti to gripo nebi označili sploh za epidemijo. Ni logično da zmanjšujejo število potrebnih obolelih, saj je na svetu zmeraj več ljudi, ne manj. Torej bi morali standarde, kdaj je kaj epidemija, povečat. Seveda so ljudje umirali, ampak...
Kaj hočem povedati?
Farmacevtska podjetja so zelo močna in jim je vsekakor v korist da zadeve napihnejo. To je pač svet v katerem živimo. Žal.
Na vrh Sledi ZS Objavi