Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Poškodba rame

Citiraj
Dne 25.05.2010 sem v prometni nesreči poškodoval ramo, ko sem se pri padcu ujel na roko. RTG na urgenci ni pokazal zloma. Predpisana mi je bila samo fizioterapija, ki sem jo opravljal. Zaradi prevelike bolečine je bila FTH prekinjena. Napoten sem bil na UZ rame. Dne 21.06.2010 sem opravil UZ rame in dobil mnenje: kontura velikega tuberkla je nepravilna, večkrat prekinjena, ob njej so drobni kostni elementi, oz. fraktura velikega tuberkla humerusa. Rotatorna manšeta je UZ v mejah normalnega. Dne 30.06.2010 opravim RTG na travmatološki ambulanti Poliklinike-LJ: vidna manjša abrupcija tuberkla. Dobim Donerjevo opornico, ki jo vestno nosim. Kljub temu imam bolečine, tudi med spanjem se prebujam, čeprav jemljem Naklofen. Ne morem spati na hrbtu, čeprav imam opornico, nastopa huda bolečina, ki me prebuja. Vsak poskus minimalne odročitve boli. Bolečino čutim celo do prstov na roki. Danes 16.07.2010 sem bil na kontroli v travmatološki ambulanti. Povedal sem za bolečine. Odvzame si mi Donerjeva opornica, napoten sem zopet na FTH, kontrola zopet 06.08.2010. Še ponazoritev bolečine; sočasno z obiskom travmatologije, tudi danes, sem na endokrinološki ambulanti dvakrat dajal kri. Moral sem ležati pol ure na hrbtu. Prvič sem bil še brez opornice, danes pa sem še imel opornico, vedno pa je nastopila takšna bolečina v rami, ki se je stopnjevala, da sem nazadnje lahko po pol ure ležanja vstal z ležišča le s pomočjo sestre. Je to edina terapija, saj pri vsaki odročitvi še vedno čutim močno bolečino in se FTH bojim?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hja, sam sem se, maja 2010, tudi pri padcu ujel na roko in sem v trenutku čutil, da bom potreboval zdravniško pomoč. Takrat še nisem vedel, da je ramenski sklep tako problematičen. Odšel sem na urgenco, kjer RTG ni pokazal zloma, čeprav je dežurni zdravnik nekaj posumil, vendar se je po kozultaciji s kolegom odločil, da ni nič zlomljenega. Po treh tednih, če je bolečina še prisotna, naj bi šel na UZ. Toda nihče ti ne pove, koliko bolečine je normalno, da te opozori, da ni vse v redu, imamo pač različne prage bolečine. Tako sem čakal do avgusta. UZ je pokazal, da imam strgano tetivo v rami. 3. decembra sem bil operiran. Strgano tetivo so mi vzeli ven, ker se je razletela kot preparela vrv, dr. je naredil rekonstrukcijo in še danes sem v bolniški. Upam, da si ti tudi med tem uredil zadevo z ramo.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni! Predlagam pregled pri ortopedu in eventuelno magnetno resonanco z artrografijo. Obrnite se na zavod Arthron. Lep pozdrav Barbara
Na vrh Sledi ZS Objavi