[quote"Marija Planinsec je napisal/a:
Kako pa sedaj: zelene solate je malo, je pa sezona paradižnika, kumaric in fižola. Človek se vendar naveliča jesti samo eno vrsto zelenjave, in to sredi sezone, ko je vsega drugega dovolj. Pri sebi vidim, da mi stročji fižol in kumarice, pa tudi paradižnik, nižajo sladkor, zato to hrano uživam.
Kaj jesti poleti ko ni več zelene solate?
Seveda je tudi stročji fižol, še posebej zelene barve, odlična in zdrava hrana pa tudi kumarice, če so naravne (z bodicami in ne gladke), medtem ko paradižnik, jabučar ali drugi starejše vrste, vendar le manj dozorel, da ni popolnoma rdeč, ki je tudi okusnejši in ne vsebuje preveč sladkorja!
Vsako zelenjavo, pa je možno pripraviti vsaj na dva ali tri načina, ali pa kombinirano, vmes pa lahko kombinirate tudi olive, ki so posebno zdravilne pa tudi šparglje, za kombinacijo pa namesto krompirja kombinirajte tudi ajdove žgance, za koruzne pa domače moke ne boste dobili, kombinirate lahko tudi bele žgance, če bi imeli moko iz klasičnega mlina, ker sedaj vsi industrijski mlini prodajajo moko, brez kalčkov, zato je moka čisti škrob!
Zdrava pa je tudi blitva, zeleni ohrovt, mlado zeleno zelje in zelena koleraba pa še bi se našlo!
Seveda tudi ni zdravo jesti enolično hrano, zato je kljub temu dobro, v vsaki sezoni menjati hrano pa vsaki drugi dan isto zelenjavo pripraviti na drugi način, vmes pa kombinirati ribo pečeno, na lešo pa tudi ocvrto samo z drobtinami, ker z jajci je manj zdravo pa enako ostale morske specialitete!
Priporočam vam da greste na dobro domačo tržnico in boste našla še več idej za zdravo hrano!
Vprašanje pa je tudi kakšno posteljo imate in kako zdravo spite, ker so vse bolezni predvsem v povezavi z škodljivimi energijami v postelji!
Pa moj lep pozdrav!
Konrad Ajster