Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Začetek pljučnega raka

Citiraj
Zdravo,

Kakšne so možnosti ozdravitve raka v začetnem stadiju? Primer če se črevesni rak razširi na jetra, kasneje pa še na pljuča. Nekateri pravijo, da ko ga enkrat dobiš na pljučih, se ga nikoli ne znebiš, čeprav lahko živiš še kar nekaj let.

Hvala.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ela, rak je nepredvidljiv in pri vsakem bolniku se obnaša malce drugače. Dejstvo je, da metastaze, torej čas, ko se primarni rak razširi na druge organe, niso najbolj ugodne, vendar ne pomenijo, da je kar konec. Z današnjimi zdravili in oblikami zdravljenja lahko tudi metastatsko bolezen zelo dobro nadzorujejo, prav pri debelem črevesu pa v nekaterih primerih celo pozdravijo. Če se metastaze zmanjšajo ali izginejo v jetrih, jih lahko operativno odstranijo in ko odstranijo še primarni rak na črevesu, je bolnik lahko ozdravljen in živi še vrsto let. Enako je s pljuči. Če se s črevesa naseli metastaza v pljučih, jo lahko odstranijo. Poznam moškega, ki je zbolel na črevesu, odstranili so mu tumor, čez čas se je pojavila metastaza na pljučih in so mu jo odstranili. Danes je že skoraj deset let od takrat in je zdrav ter aktiven.
Če so metastaze v jetrih in na pljučih, operacija žal ni možna, bolnike pa zdravijo s kemoterapijo in tarčnimi zdravili, uporablja se tudi ablacija (za pljuča jo kot vem delajo le v tujini). Vsekakor pa še enkrat ponavljam - metastatska bolezen ne pomeni avtomatskega konca.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
http://www.phoenixtears.ca - poglej si to stran! Rak je ozdravljiv.
Na vrh Sledi ZS Objavi