Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Samopregledovanje

Citiraj
Ženske! A si vi znate pregledovati dojke. Jaz zatipam full nekih bunkic, vozličev in ne vem kaj še. In potem sem čisto panična. Kakšna je razlika med nevarnimi in nenevarnimi tvorbami. Kako to sam ugotoviš?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Jaz si jih redno pregledujem deset dni po menstruaciji. Pomembno je to, da ni nekakšnih sprememb torej bulic, ki bi bile drugačne kot prej. Mogoče ti lahko pomaga ginekologinja pri tem, da sploh ugotoviš, kaj je ok in kaj ni ok. Mislim, da je nevarno, kadar se zatrdlina ne premika s tkivom, tako da ni kot zadebljena žleza. Drugače pa vsekakor na pregled k ginekologu ali pa na mamografijo, da je vse ziher.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Dojke se pregleduje ob koncu menstruacije, ko niso otečene. Zelo pomembno je, da jih pregledujemo vsak mesec, ker tako lahko res opaziš spremembe. Npr. tudi jaz imam bulice in točno vem, da če so tam vedno, ni nič nevarnega. Ampak niso nevarn samo bule, zelo nevarno je tudi krvavi ali obarvan izcedek iz bradavice, gubanje kože, podobno pomarančni lupini, jamice v koži, izpuščaji ali spremenjena struktura kože, povečanje ene dojke, uvitost bradavice, razen če je pri vas to normalno, oteklina v nadlahti ali v pazduhi, povečane ali otekle bezgavke in dolgotrajna bolečina v določenem predelu dojke ...
Pa seveda samopregledovanje dojke pomeni, da si pregledaš tudi bezgavke pod pazduho in predel nad ključnico. Če pa v dojkah otipaš bulo ali drugo spremembo, je treba k zdravniku.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Bulica, ki je rakasta, je praviloma trda kot kamen ali lešnik. res se jo tipa povsem drugače kot nenevarne bulice. Drži tudi vse, kar je napisala leonida Ahac,vsaj tako pravijo onkologi.
Na vrh Sledi ZS Objavi