Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Rak pljuč

Citiraj
V Sloveniji je rak pljuč na prvem mestu po pogostnosti že vse od leta 1967, ko je zamenjal želodčni rak. V 90 % ga povzroča kajenje. Še vedno je najpogostejši rak pri moških (17 % med vsemi vrstami raka), pri ženskah pa je z dobrimi 5 % na petem mestu, vendar vztrajno narašča po številu novoobolelih. Trend naraščanja med ženskami gre predvsem na račun naraščanja števila kadilk. Simptomi in znaki: težko dihanje, zadihanost, nepojasnjeno hujšanje, krvav izpljunek, suh kašelj, pogoste pljučnice, utrujenost.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Zdravljenje: kirurško, obsevanje, sistemsko zdravljenje s kemoterapijo in tarčnimi zdravili.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
zdravljenje - MARIHUANA! http://www.phoenixtears.ca
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni,

Zadnjega pol leta imam bolečine na ob levi strani grla, včasih po celi strani ( kot da nekaj rahlo sloni na grlu), včasih tudi točkovno. Pogosta hripavost. (ORL pregled imam končno prvič čez 1 mesec) Že leto, dve pa tudi na levem krilu pljuč čutim občasne bolečine. V zadnjem času me občasno "špika" tudi v levem ramenu, levem delu medenice in križa. Večkrat se počutim slabo, globoko utrujeno. Včasih, me ob obremenitvi kolen zelo zbode v njih. Sem blagi astmatik imam potrjen Kartagenerjev sindrom in imam dextrokardijo. Pogosto kašljam. Sem nekadilec. Fizično aktiven. star 27.
Ne izključujem možnosti pljučnega raka, razširjenega drugam. Pulmologinja pravi da ni rak. Kaj je vaše mnenje in predlog? S kakšnimi testi bi preveril ( pljuča, grlo)ali je rak?
Hvala in lep pozdrav.
TH
Na vrh Sledi ZS Objavi