Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolniška

Citiraj
Čez 14 dni imam operacijo in bom morala biti na bolniški dlje časa, napovedali so mi skoraj 2 meseca. Kje naj izvem, koliko plače bom dobivala na bolniški? A je kakšen trik, da grem recimo za kakšen dan v službo pa potem spet na bolniško, a se to sploh sme ...?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Malce sem prebrsakl po spletu in našel tole iz leta 2009
"Ministrstvo za zdravje je pripravilo osnutek zakona o zdravstvenem varstvu, ki predvideva znižanje bolniškega nadomestila na 75 oziroma 60 odstotkov plače. Gre za osnutek, ki ga ministrstvo za zdravje javnosti še ni predstavilo, prav tako še ni bil koalicijsko usklajen, zato je mogoče, da vse spodaj naštete določbe na koncu ne bodo uveljavljene.
Neusklajeni predlog predvideva, da bi se bolniška nadomestila za odsotnost zaradi bolezni od 30. delovnega dne naprej z 90 zmanjšala na 75 odstotkov plače, nadomestila zaradi poškodb zunaj dela in zaradi nege družinskega člana pa z 80 na 65 odstotkov plače. Bolniška nadomestila do 30. dne bi šla v breme delodajalca, pozneje pa v breme Zavoda za zdravstveno zavarovanje, nadomestilo za nego otroka bi po novem ZZZS plačal šele od drugega dne naprej. Prejemanje bolniškega nadomestila bi po novem v posameznem primeru lahko trajalo največ 12 mesecev, s prekinitvami pa v dveh letih največ 18 mesecev. Omejitev na tem področju do zdaj ni bilo."

Kaj in kako, če sploh pa je bilo potem sprejeto glede osnutka zakona, pa ne vem. Najbolje, da se pozanimaš pri svojemu delodajalcu oz. kadrovski službi.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Če prekineš bolniško tudi samo za en dan, se ti spet šteje od začetka. Gre za to, komu hočeš narediti uslugo. Če prekineš pred 30 dnevom, ostaneš breme svojemu podjetju, drugače greš na breme ZZZS.
Na vrh Sledi ZS Objavi