Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Boleče zapestje

Citiraj
Že dalj časa me pri delu z miško boli desno zapestje, kar bi lahko pomenilo, da imam sindrom karpalnega kanala (vsaj tako sem našla na internetu). Glede na to, da že od kar delamo z računalniki, delam tudi z miško v službi, me zanima, ali se to šteje za poškodbo pri delu oziroma za poklicno bolezen? Res je, da računalnik uporabljam tudi doma, ampak po moje je to posledica 10-urnega delavnika za računalnikom v službi. Ali bi mi služba morala na primer zagotoviti drugačno miško, ki bi mi pomagala? Moj šef se s tem prav nič ne obremenjuje ... važno pač, da delo opravim.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Naj ti nabavijo ergonomsko oblikovano miško IN tipkovnico. Če ne bodo hoteli, pa si ju sama kupi. Strošek ni tako hudo visok, bo pa odtehtal bolečine. Sem in tja pa naredi odmor in malo razmigaj zapestje.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Sandra, sem si oboje kar sam kupila in šefu prinesla račun. Je najprej debelo gledal, potem pa popustil pod mojimi argumenti in mi povrnil evrotke iz blagajne. Je pa res, da sem v nulo presrfala glede pogojev o varstvu pri delu- ful je strogo (!! ) in glede povračila evrotkov ni bilo več problema...:)
Na vrh Sledi ZS Objavi