Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kalcij

Citiraj
Na trgu je kar nekaj kalcijevih pripravkov, od šumečih tablet, tablet, do tistih, ki imajo dodan vitamin D. Katere jemljete vi, kateri so najboljši?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Koralni kalcij. Je naraven, lahko pa ima še dodan vitamin D in magnezij.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super so tudi koprive, ker je najbolj učinkovit tisti kalcij, ki so ga rastline že pridelale. Spomladi naberemo koprive jih posušimo in zdrobljene liste dodamo jedem. Še boljši naravni kalcijev preparat dobimo iz jajčnih lupin, ki jih zdrobimo v fino moko in dodamo npr. kislemu zelju, repi – pustimo stati kak dan, da kalcij fermentira.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pokraculja, super ideje! Hvala! :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pokraculja , drži , da je v jajčnih lupinah veliko kalcija , ki ga organizem z lahkoto absorbira . Toda , svetujem ti , da jajčne luščine najprej prekuhaš , posušiš in šele nato zdrobiš . S surovimi jajčnimi luščinami se namreč lahko kaj hitro okužiš s salmonelo. Jaz že leta uporabljam Kal -Mag (GNLD ), ki mu je dodan D3 vitam. in lahko rečem , da se mi osteoporoza zadnji dve leti niti za % ni poslabšala . Hodim na merjenje kostne mase .
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Še to ; šumečih tablet ne priporočam , ker te ne vsebujejo naravnega kalcija ampak sintetičnega , ki pa se počasi nabira na kosteh in napravi zelo boleče kalcijeve obloge na sklepih .
Na vrh Sledi ZS Objavi