Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Kalcij

Citiraj
Na trgu je kar nekaj kalcijevih pripravkov, od šumečih tablet, tablet, do tistih, ki imajo dodan vitamin D. Katere jemljete vi, kateri so najboljši?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Koralni kalcij. Je naraven, lahko pa ima še dodan vitamin D in magnezij.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Super so tudi koprive, ker je najbolj učinkovit tisti kalcij, ki so ga rastline že pridelale. Spomladi naberemo koprive jih posušimo in zdrobljene liste dodamo jedem. Še boljši naravni kalcijev preparat dobimo iz jajčnih lupin, ki jih zdrobimo v fino moko in dodamo npr. kislemu zelju, repi – pustimo stati kak dan, da kalcij fermentira.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pokraculja, super ideje! Hvala! :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pokraculja , drži , da je v jajčnih lupinah veliko kalcija , ki ga organizem z lahkoto absorbira . Toda , svetujem ti , da jajčne luščine najprej prekuhaš , posušiš in šele nato zdrobiš . S surovimi jajčnimi luščinami se namreč lahko kaj hitro okužiš s salmonelo. Jaz že leta uporabljam Kal -Mag (GNLD ), ki mu je dodan D3 vitam. in lahko rečem , da se mi osteoporoza zadnji dve leti niti za % ni poslabšala . Hodim na merjenje kostne mase .
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Še to ; šumečih tablet ne priporočam , ker te ne vsebujejo naravnega kalcija ampak sintetičnega , ki pa se počasi nabira na kosteh in napravi zelo boleče kalcijeve obloge na sklepih .
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mene pa zanima, če je čist navaden kalcij vredu v obliki tabletk, ki jih dobimo v naših lekarnah ?
Za šumeče sem tudi jaz slišal, da niso najbol primerne za uporabo.
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil Miro dne četrtek, 26. avgust 2010 ob 09:30
Citiraj
Če ni sintetični , je najbrž v redu . Če imaš osteoporozo se vsekakor posvetuj s svojim zdravnikom, če bi pa jemal kalcij kot preventivo , pa naj bo naravno pridobljen .
Lp
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Nobene potrebe ni, da bi jemali prehranske dodatke za kalcij, saj je tega minerala več kot dovolj v rastlinah. Citiram zanimiv odlomek iz knjige "Meso je problem":

Kadar imam predavanje in je čas spregovoriti o kalciju, najprej vprašam poslušalce: »Kdo mi zna povedati, odkod izvira kalcij?« Vsakič nekaj ljudi skoči na noge in navdušeno zakličejo: »Iz krave!« Ljudje, lepo vas prosim! Kalcij ne izvira iz krave. Saj ni »kravcij«, ampak kalcij! Kalcij je mineral in minerali izvirajo iz zemlje. Najbolje je torej dobiti kalcij iz najboljšega prevodnika kalcija – iz rastlin.
Na vrh Sledi ZS Objavi