Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Izvid RTG in MR

Citiraj
Pozdravljeni!

Lepo bi vas prosil za mnenje izvidov in nasvet kako ravnati, da bi se stanje izboljšalo.

RTG izvidi:

Zmerna sinistrokonveksna deviacija prsne hrbtenice.

Blaga dekstrokonveksna skoliotična deviacija lumbalne hrbtenice. Izravnana ledvena lordoza. Blaga i.v hondroza L4-L5. Zmerna do izrazita v posteriornem delu i.v hondroza L5-S1

MR L/S H izvidi:

Standardne sekvence. Nekoliko izravnana lordoza. Zmerna spondiloza. C diskov L4-S1 z znižanima i.v. prostoroma. Zmerna spondiartroza. Signal medule je primeren.

L3-L4: Nakazana levo foraminalna protruzija. Nakazano ožji levi foramen.
L4-L5: Koncentrična, nekoliko več levostranska protruzija s fisuro. Nakazano ožja recesusa, več levo. Ob degenerativnih spremembah je nekoliko ožji levi foramen.
L5-S1: desnostranska protruzija, ki utesnjuje desni recesus. Ob degenerativnih spremembah je nekoliko ožji desni foramen.

Degenerativne spremembe ter zožitve na opisanih mestih, največ L5-S1 desno.

Star sem drugače 24 let, s športom sem se dokaj redno ukvarjal do začetka bolečin. Bolečina se mi pojavlja na čisto spodnjem delu hrbtenice in sicer na desni strani, je pa bolečina, ko je prisotna toliko huda, da ne morem z desno nogo niti koraka naredit, ker je enostavno nemorem dvignit čeprav mi bolečina ne prehaja v nogo, tako, da je gibanje nemogoče. Zanimivo je to, da pa levo nogo lahko normalno brez bolečin dvigujem. V bistvu opažam, da mi najbolj pomaga počitek, ob vajah se mi bolečina stopnjuje desno spodaj stopnjuje.

Prosim za vaše mnenje in najlepša hvala že vnaprej!
Na vrh Sledi ZS Objavi