Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečine v vratni in prsni hrbtenici, ter glavoboli.

Citiraj
Pozdravljeni,

Že leta 2009 sem se začela spopadati z bolečinami v zatilju in temenu, ter z vrtoglavico in glavoboli. Na to zdravniki niso dajali pozornosti.

Leta 2011 sem bila diagnosticirana z AV blok 3. stopnje. Vstavili so mi srčni spodbujevalec. Po tem so bolečine začasno potihnile.

Leta 2015 sem zaradi težav z glavoboli opravila CT glave, napotena k ortopedu (diag.: fiziološka lordoza), UZ abdomna (leta 2007 operirana žolčne kamne), opravila gastroskopijo (diag.:kronični gastritis, duodenogastrični refluks). Leta 2016 sem opravila UZ vratnih arterij (diag.: V obeh ACI začetek lipidne naplastitve, holesterolske), gleženjski index. Tega leta so se spet pojavile hude bolečine med lopaticami, zbadanje, širjenje bolečine v glavo in mravljinčenje (diag.: sindrom karpalnega kanala, ne še za op.)
Leta 2017 so diagnosticirali intervertebralna osteohondroza na več nivojih in color dupex sonografijo vratnih žil (Diag.:mešani plaki tip 3,4, ki desno povzročajo 30% obstrukcijo).

Terapija: Eutirox, Aspirin, Dilatrend,Prenessa, Sorvasta, Naprosyn, Lekadol.

Ker več ne vem na koga naj se obrnem, kako naj si pomagam pri teh vsakdanjih bolečinah, ki so se v pol leta še okrepile, se obračam na vas.

Bolečina se začne v zatilju, širi se med lopatice in v prsi del, ter nadaljuje z bolečinami v glavi. Stanje spremljata povišan krvni tlak (cca H:180, L:80), ter vrtoglavica. Sem letnik 1949 (68 let).

Hvala in lep pozdrav,
B.
Na vrh Sledi ZS Objavi