Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Pravilni ukrepi ob okvari medvretenčne ploščice v ledvenem in vratnem delu

Citiraj
Srečujem se z problemom, kateri se je začel, ko je prišlo do zdrsa medvretenčne ploščice in posledično okleščenje živca za levo nogo. Šlo je za operacijo leve strani medvretenčne ploščice L4-L5.

Zdravnik je v kliničnem centru izvedel operacijo, katera je oblažila bolečine v levi nogi. KAsneje pa se je zakompliciralo. Namreč pri sedenju, ki ni daljše od 15 min se pojavi identični problem kot pred operacijo. Bolečine se začnejo pojavljati na istem mestu, kot pred operacijo. Sočasno pa se začne vzporedno stopnjevati bolečina v vratnem delu hrbtenice in v obeh ramenih. Ker smo ugotovili, da gre za okvaro medvretenčnih ploščic in posledično še za dinamično stenozo spinalnega kanala me zanima naslednje:

Srečujem se s tem, da zdravnik, ki je navedel katera navodila, ki so v bistvu zakon fizike je treba spoštovati se mi dogaja, da mi je bilo celo svetovano, da naj bi pri okvari dveh medvretenčnih ploščic in več slabih zraven teh dveh okvarjenih izvajal aktivnosti, ki v bistvu povečujejo pritisk na omenjeni dve medvretenčni ploščici.

Zato me zanima ali je priporočljivo, da se vse aktivnosti v življenju izvajajo tako, da razbremenim obe medvretenčni na minimum ali tako, da obe medvretenčni obremenim na maximum oziroma proti maximumu.

KAj je sedaj bolj primerno za moje zdravje. Določene indikacije so pokazale, da se pojavi pok v ledvenem delu hrbtenice ko so začnem prepogibati iz vodoravnega položaja preko 30 stopinj in pok se pojavi, ko se začnem priklanjati proti 75 stopinjam. Gibanje nazaj iz istega položaja proti stojčemu pa je najbolj boleč med 45 stopinj in nekje do 30 stopinj.

ZAto me zanima ali je priporočljivo gibanje preko teh položajev ali je potrebno poiskati nadomestni gib preko teh točk. To pokanje izgine če se telo obesi za 2 cm od tal in to na drog.
Kaj naj storim ali naj spoštujem navodila tega zdravnika ki, mi je svetoval zakon fizike ali druga navodila, ki je navedeno, da je priporočljivo obremeniti proti maximumu.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Pozdravljeni,
za mnenje smo vprašali prof. Janka Popoviča, dr. med., spec.ortopedije, ki vam odgovarja takole:

"Vaša vprašanja so komplicirana, tako, da je brez temeljitega pregleda kakršno koli mnenje težko podati. Glede na to, da so se po operaciji začele ponovne bolečine, bi vam svetoval, da opravite MRI ledvene hrbtenice, ker je utemeljen sum, da je nastala tako imenovana epiduralna fibroza ( razraščanja brazgotin ), ki lahko povzročajo ponovne bolečine. Vendar je brez MRI pregleda to le domneva.

Torej, najprej opravite MRI ledvene hrbtenice, potem pa je najboljši ponovni posvet z operaterjem. Pred tem bi vam težko svetoval kakšno fizikalno terapijo naj bi opravljali. "

Lep pozdrav!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Hvala za odgovor,
Naredil sem naslednje MRI ledveni del in vratni del.
Ugotvitve so za ledveni del: Naizrazitejše je prizadet nivo L4-L5, ki je močno znižan, po operativnem posegu. Degeneretivne spremembe kažeta tudi diska v nivoju L2-L3 in L3-L4. NAj bi šlo za stenozo spinalnega kanala.

Navedbe radiologa, ki je opravil pregled pa prepisujem zaključek: Stenozantne spremembe spinalnega kanala v več nivojih, predvsem pa v nivoju C5-C6. Spremebe so posledica spondiloze in manjše hernije.


Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor, kateri je že bil podan. podan.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Rešitev bolečinskih problemov medvretenčnih plasti hrbtenice!

Problem zgleda kompliciran in neobvladljiv, vendar kdor pozna delovanje bioenergije in naravne zakone biotronike, je rešitev enostavna kljub temu, da je bilo narejeno nekaj kirurških nepotrebnih posegov!

Prvo: pri bolečinah v sklepih in hrbteničnih vretencih, fizikalni zakoni, nimajo kaj iskati, ker je problem v kemijo- energetskih učinkih, kjer galvanski učinki, z učinki razjedanja površin zglobov, ali hrbteničnih medvretenčnih plasti, povzročajo včasih nevzdržne bolečine še posebej, če je v telesu preveč sečne kisline v kombinaciji negativnih sevanj in to lahko v postelji, sedežu, ali prostoru kjer se človek na enem mestu dalj časa zadržuje!

Kje je vzrok problemov?

Vaše bolečine so prvotno nastale zaradi prevelikega negativnega učinka (sevanja) na določen oboleli del telesa, ko pa ste zaradi nepazljivosti ali neznanja ta del telesa preobremenili, ni ta del telesa zaradi posledic delnega vnetja , bil sposoben pravočasno reagirati na vaše početje z naglo obremenitvijo tega dela, je prišlo do zdrsa medvretenca in stisnjenja živca na tem področju!

Prišlo je do kirurškega posega, kasneje pa še do drsa ploščice, ki je situacijo postavilo še v slabši položaj kot je bilo pred operacijo, ker bi se morala ploščica postaviti nazaj na pravo mesto, ali pa jo raje odstraniti!

Ta živec, ki ima funkcijo področja leve noge pa je zato povzročal bolečine tudi na področju te noge, vendar kot sem že omenil, bi bilo potrebno reševati živec na področju kjer je bil poškodovan ali stisnjen in ne na nogi!

Predpostavljam, da zaradi problemov kateri so se vam sami pojavili, že dalj časa trpite negativni energetski vpliv na telo, na enem od naštetih prostorskih mest, je zato potrebno prvotno rešiti ta temeljni problem, medtem pa se mora vaše telo dnevno čistiti teh negativnih energij, ki so močno zasidrana na vaših bolečih mestih.

Kako rešiti problem?

Najbolj učinkovito vam to lahko odstrani neki kvalitetni bioenergetik (Domančič iz Jesenic in tudi v okolici Ljubljane in Vrhnike se lahko najde dobrega in izkušenega bioenergetika), lahko pa si tudi sama pomagate s tuširanjem z veliko vode ( el. bojler izklopljen), še bolje pa je v sodobnih toplicah (Moravče, Čateške), pod vodnim slapovom, čim več časa, ponavljati in več dni pa s ponavljanjem dokler bolečine trajno ne prenehajo in se bo hrustančeva površina obnovila, kar pa lahko traja tudi več mesecev!

Vaše ugotovitve pokanja v zglobih ali v vretencih, je pa vsekakor dokaz prisotnosti sečne kisline in sevanja, ko nastaja galvanski efekt iz čigar se ustvarja tudi tako imenovani pokalni plin ali vodik, ki poka ob samovžigu ob prisotnosti raznih negativnih sevanj, ki temeljijo na pretočnimi el. inpulsi!


Kako se obnašati ko nastanejo bolečine?

Različno je: pri zglobu, ko se vstaneš in ga obremeniš, takrat je potrebno nekoliko počakati in prenašati težo telesa kljub bolečinami toliko časa, da se zglob usede in iztisne sečno kislino iz drsne površine zgloba ter šele nato ko bolečine nekoliko popustijo, nadaljevati hojo.

Obratno pa je tam kjer je živec stisnjen, ga ne smemo obremenjevati, temveč z naklonom ki nekoliko manj boli, koristiti premikanje.

V vašem primeru, bi morale bolečine, zaradi intenzivnega energijskega negativnega čiščenja, vse manj boleti, vendar pa vgrajena ploščica bo še stalno povzročala bolečine pri določenih naklonih telesa, česar se morate vsekakor izogibati, vendar prej ko slej bi morala biti ta ploščica odstranjena, po tem pa zopet ponovitev energetskega čiščenja ter se varovati negativnih sevanj!

Moj lep pozdrav in veliko volje vam želi
Konrad Ajster

Več: http://sites.google.com/site/boitronikanovaveda/
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Po temeljitih pregledih in simulacijah se je ugotovilo, da to, kar pravi g. Konrad Ajster se je našlo novi gibalni položaj, ki nadomesti oba prisilno držo in prepogibanje in posledično ne obremenjuje hrbtenice in mišic okrog okvarjenega dela. Sočasno pa omogoča gibanje brez povzročanja hudih bolečin.
Pri prepogibanju se zazna od določenega položaja naprej proti končnemu hude napetosti v predelu ledvenega dela hrbtenice. Bolj ko se obremenjuje v tem delu hujše so bolečine.
Ugotovitve sogovornikov so pomagale, da smo našli z fiziatrom pravilni položaj. Ta pa je ŽRJAV.

Obremenitev prevzame kolk in rotacijo tudi. Zato je razbremenjen okvarjen del okrog operativnega dela hrberbtenice.

NAjvečja napaka kar je bila storjena je, da se opravljajo gibi v prisilno držo in krivljenje hrbtenice. Posledično pa samo povečuje okvaro.

Mišice se držijo normalno v kondiciji in prepogibanje se je nadomestilo z t.i. ŽERJAVOM.
Tako se obremenitve iz predela hrbtenice ( ledvenega dela prenesejo neposredno na kolk in z roko se drži za stabilen predmet, da se obdrži ravnotežje in pomaga dodatno razbremeniti. Posledično je tudi bolečin manj oziroma jih ob pravilnem izvajanju tega novega položaja ni več.

Zelo veliko mi je pomagal nasvet obeh sogovornikov, da smo lahko našli pravilen novi gib, ki je nadomestil prisilno držo in prepogibanje ledvenega dela. Res pa je, da z takšnim novim gibom v bistvu so določene omejitve glede prostora, saj ga rabiš več.

Hvala
Na vrh Sledi ZS Objavi Uredil darko dne sreda, 25. september 2013 ob 11:05