Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Bolečine v hrbtenici zaradi dolgoletnega sedenja in kam po pomoč? K fizioterapevtu ali kiropraktiku?

Citiraj
Zaradi poklicnega dela (dolgotrajno sedenje pred računalnikom) sem si skozi leta dodobra poškodoval hrbtenico.

Pred kakšnim letom in pol sem si zato kupil zelo kvaliteten delovni stol, ki je stanje dodobra izboljšal, vendar bolečine v vzgornjem delu hrbtenice (nekje od sredine lopatic do vključno vratu) več ali manj ostajajo. Občutek imam, da sem trd v hrbtu. To se kaže tudi pri športu, ker nisem okreten, kot bi si želel.

Skratka. Zanima me h komu je boljše, da se s svojo težavo obrnem? Naj grem k fizioterapevtu ali h kiropraktiku? Kateri naj bi mi nudil boljšo pomoč pri mojih težavah in zakaj?

Hvala za pomoč, R.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
P.S. Pozabil sem omeniti, da zaenkrat zaradi težav s hrbtenico nisem obiskal še nobenega zdravnika ali kakšnega drugega strokovnjaka.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Še jaz lahko povem izkušnjo - moja mami namreč je imela hude težave s hrbtenico - diskus hernijo - pol leta se je zdravila pri manualnem terapevtu, da se je malo izboljšalo ... Tako, da lahko kar traja ... Odvisno od poškodbe ... Cena pa tudi ni tako nizka, ampak se splača.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ja, manualci so zakon. Sam sem bil pri dr. Veršininu in je res super poštimal zadeve. Ampak rekel bi še nekaj: Ko te poštimajo, je pametno skrbeti za svoj hrbet z ustreznimi vajami. Vem, da ko sem hodil na fitnes, me hrbet nikoli ni resno bolel.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Patrice. zelo koristno razmišljanje ..hvala! Louise sem mislila kot dodatek k fizični akciji, nikakor pa ne, da ležimo na kavču in čakamo čudežno rešitev:)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
se strinjam z Sunsu ...najtežje je nekaj začeti ...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
@Lorenzo: Ja vse je privat, cene so okoli 70 eur za dobro uro terapije, jaz sem pred leti rabila 8 terapij. Je pa res, da so bile moje bolecine predvsem posledica stare poskodbe na nogi in premaknjene trtice, tako, da mi je se nogo in trtico nazaj naravnal (slisi se cudno, vendar je slo za nekaj mm premaknjeno stopalo in je vse skupaj vplivalo na kriz., na trtico pa itak skoraj vsi pademo v otrostvu...). No ja, dober mesec nazaj me je pa spet "usekalo", ko sem nosila gorca v peto nadstropje in se umikala mladenicu na stopniscu, en nenavaden zoprni gib in evo scip v kriz in to tik pred dopustom:( Tokrat sem rabila 3 terapije pa se drugi teden imam eno.
Na vrh Sledi ZS Objavi