Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Skolioza

Citiraj
Imam skoliozo zaradi krajše leve noge. Zaradi tega me pogosto ''uščipne'' v križu, še posebno, če naredim nenaden gib. Kaj lahko naredim sam, da se to ne bo dogajalo?
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Imesl sem podobne težave s križem. Hodil sem na fizioterapijo in okrepil mišice hrbta in trebuha oz. t.i. stabilizacijske mišice. Sedaj že 2 leti delam vaje doma in nimam nobenih težav več.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz imam podobne težave s hrbtenico (dve ledveni vretenci se mi sesedata), vendar sem z veliko vajami za okrepitev mišic v ledvenem predelu ter z vajami za krepitev vratnih in ramenskih mišic, bolečine skoraj čisto odpravila. Ni lahko, potrebna je disciplina, vendar se izplača!!

Lep pozdrav!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Lep pozdrav!
Ali mogoče kdo pozna odgovor; imam 69 stopinjsko torakalno skoliozo, po daljšem stanju pa me začne boleti ledveni del. Čas nebolečega stanja se krajša, ščiplje me tudi med sedenjem. Čakam na operacijo.
Pa če ima kdo podobne izkušnje, dobrodošel, da mi jih pove, ker sem v skrbeh.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
[quote"Maja_SVN je napisal/a:
Tudi jaz imam podobne težave s hrbtenico (dve ledveni vretenci se mi sesedata), vendar sem z veliko vajami za okrepitev mišic v ledvenem predelu ter z vajami za krepitev vratnih in ramenskih mišic, bolečine skoraj čisto odpravila. Ni lahko, potrebna je disciplina, vendar se izplača!!Lep pozdrav!


Pozdravljena Maja, zelo bi bila vesela za namig kakšne vaje delati za krepitev mišic v ledvenem predelu. Na fizioterapijo še čakam . . . čakalne dobe - kao morajo manj delati, stroški pa to. Problemi pa ful :(. Diagnoza sinistrokonveksna skolioza, izrazita desnolateralna osteohondroza L3-L4 . . . smučarija pa pred vrati :(. Za zjokat. Disciplina ni problem. Prosim za pomoč. Hvala že v naprej!
Na vrh Sledi ZS Objavi