Portal Viva za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo?


Strinjam se     Več o piškotkih »

Skrij
< >
 

 

Suhe oči in kontaktne leče

Citiraj
imam vprašanje v zvezi s kontaktnimi lečami in suhimi očmi. Kakšne pol leta nosim 14-dnevne kontaktne leče, ki naj bi imele omogočeno dodatno vlaženje, vendar imam še vedno težavo. Po dveh urah nošenja leč dobim očutek kot da je oko suho in me leče začnejo nekako motiti. To se še najbolj pogosto dogaja, če sem dolgo časa za računalnikom. Druga zadeva pa je, da desno oko (samo desno) v levem kotu dostikrat dobim rdeče, ko nosim leče. Ima kdo kakšne izkušnje, kaj bi lahko bila težava?

Hvala in lep dan!
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
priporočam ti kapljice za oči, kadar sem dlje časa za računalnikom jih vedno uporabim
http://moje-lece.si/?dir=002&func=list-kapljice
no kle maš vse od kapljic, lečk, tekočin po res ugodnih cenah
upam da ti bo kj pomagal
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Mogoče bi morala zamenjati tudi leče? Si vprašala pri okulistu, ali je še kakšna druga možnost? Sicer pa morda leče niso najboljša rešitev, če imaš težave s suhimi očmi.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
gdgd, umetnih solzic res še nisem poskusila, upam da bo kaj pomagalo, ker se mi zdi da po urah sedenja za računalnikom res dobim utrujene oči in bi rada nekaj naredila v zvezi s tem. Če nosim očala so učke sicer manj utrujene in si hitreje opomorejo, če pa nosim lečke pa je po osmih urah sedenja za rač kar utrujeno.

Samira, lečke sem že enkrat menjala. Prej sem imela mesečne, sedaj kakšnih pol leta uporabljam 14-dnevne torične oz. kakorkoli jim že pravijo,naj bi imele več vlaženja...pa ni kaj dosti boljše...

Najbolje da začnem delati vaje za izboljšanje vida in si izboljšam vid v normalno stanje :-)
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ariela, samo s kapljicami ne boš rešila problema, leč nimaš pravih. Svetovala bi ti, da poskusiš še kakšno drugo blagovno znamko leč. Zna biti, da ko si zamenjala leče iz mesečnih na tedenske, nisi pravzaprav nič naredila. Še vedno ti ne ustreza blagovna znamka leč. Na trgu jih je veliko različnih, če si zainteresirana, da bi leče uporabljala, se kar potrudi in malo testiraj. Je namreč na žalost tudi tako, da je določen okulist določeni znamki naklonjen tudi samo zato, ker se je pri njemu oglasil predstavnik določene blagovne znamke. In ti vedno znova le te predlaga. Včasih je dobro tudi okulista zamenjati...
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Se strinjam s Pokahontas. Tudi sama sem imela podobne težave kot ti Ariela, dokler nisem po nekaj menjavah našla prave blagovne znamke leč. Sedaj nosim leče ves dan in sploh "ne vem", da jih imam.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Tudi jaz se strinjam - zamenjaj leče. Dobrih leč sploh ne boš čutila. Jaz včasih zvečer že v postelji opazim, da sem jih pozabila odstraniti. Vzami takšne, ki imajo visoko prepustnost kisika. Res je, da so dobre leče tudi dražje, ampak mislim, da pri očeh ni dobro "šparati".
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Katero blagovno znamko lec pa iamte? Jaz sem od zeissa, ki mi ni bila Ok,pred casom preko interneta narocila neke super druper lece, ki so ful prepuscale kisik(pozabila blagovno), pa mi tudi niso bile ok.Je pa res, da sta se bc in dia malenkost razlikovala od zeissovih.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Ciba Vision Air Optix - super zadovoljna. Uporabljaš jih lahko do 20 ur dnevno, 3 ure lahko celo spiš (ker je takšna prepustnost). Namenjene so uporabi na umetni svetlobi (še posebej z računalnikom), ampak obnesejo se v vseh situacijah. Jaz se z njimi celo potapljam.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
Superca Sandra, bom se te probala! Sploh, ker sem kar veliko za compom, ce se pa ti se potapljas z njimi, morajo biti pa ziher ok.
Na vrh Sledi ZS Objavi
Citiraj
tudi jst imam Ciba Vision Air Optix http://moje-lece.si/?dir=002&func=list-mesecne in sem zelo zadovoljen
Na vrh Sledi ZS Objavi